Statsminister Lars Løkke Rasmussen stillede op til 'klassens time' på Folkemødet.

Løkke til elever: Stram jer an

Når politikerne stiller højere krav til elever, der vil i gymnasiet, er det et signal om, at folkeskolen og eleverne skal stramme sig an, sagde Lars Løkke Rasmussen, da han svarede på spørgsmål fra elever til 'klassens time’ på Folkemødet.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Danchels Hus i Allinge, hvor Venstre holder til under Folkemødet, havde statsminister Lars Løkke Rasmussen inviteret til klassens time. Her kunne elever fra Bornholms skoler stille spørgsmål til statsministeren om uddannelse, vækst og Danmarks fremtid.

Elevernes spørgsmål handlede om alt fra, hvad Lars Løkke Rasmussen mener om Donald Trump til lange skoledage, og hvad hans holdning til sprøjtemidler er. En elev ville gerne høre mere om den nye gymnasiereform, hvor kravene til at få adgang til ungdomsuddannelsen skærpes.

Lars Løkke Rasmussen sagde til eleverne, at der er brug for at stille højere krav til eleverne i folkeskolen.

"Vi kan se, at der er en frafald på gymnasiet. Hvis Danmark skal klare sig, så er en af metoderne, at I skal blive dygtigere", sagde Lars Løkke.

"Det er for at sende et signal til folkeskolen, eleverne og forældrene om, at man er nødt til at stramme sig an, hvis man vil videre her i livet".

Desuden har regeringen et ønske om, at færre vil gå gymnasievejen og i stedet vælge en erhvervsuddannelse.

Lærermangel til debat på Folkemødet

Reform til gavn for lærerne

En anden elev ville vide, om statsministeren mener, at reformen har været god for lærerne. Lars Løkke Rasmussen mener, at reformen som sådan ikke havde noget med lærerne at gøre, men at flere elementer i den kommer lærerne til gavn.

"Lærerne har mulighed for at være sammen med sine elever i længere forløb. Det hele bliver mere fleksibelt. Man har mulighed for at lave nogle faglige tilbud. Det kan skabe en bedre folkeskole, og må også gøre det meget bedre at være lærer", sagde Lars Løkke Rasmussen.

Statsministerens hovedbudskab var dog stadig, at reformen blev til for at gøre eleverne dygtigere.

"Skolen skal være et sted, hvor den enkelte elev når præcis så langt, som eleven har potentiale til. Vi skal lave en skole, hvor man skal op at stå på tæerne, når man plukker ud efter kundskabens frugter. Og der kan jeg se, at vi har nogle udfordringer. Vi møder stadig elever, som er supertalentfulde og som ikke får mættet deres appetit i skolen, som sidder og keder sig", sagde han, da han blev spurgt til sine visioner for skolen.

Forældre: Giv lærerne frihed

"Det handler om, hvordan man underviser, men også om mentalitet. Jeg ønsker en skole, hvor alle presses og motiveres til at nå lige så langt, som man overhovedet har en mulighed for. Og sådan en skole har vi ikke helt endnu", sagde han.