Jeg frygter for, at sådan en medieomtale ikke sætter vores uddannelse i Odense i et særligt godt lys", siger formand for Lærerstuderendes Landskreds Fyn Karoline Sanggaard
Odense-studerende frygter for læreruddannelsens omdømme
Sønderlemmende kritik har ramt ledelsen på læreruddannelsen i Odense i en ny trivselsmåling, skriver Fyens Stiftstidende. Formanden for Lærerstuderendes Landskreds på Fyn frygter, at de studerende skræmmes væk.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Arbejdsmiljø-krise på læreruddannelsen i Odense
Egenrådig, inkompetent og nedladende ledelse. Sådan beskriver Fyens Stiftstidende det billede som 40 undervisere tegner af ledelsen på læreruddannelsen i Odense i en ny ekstraordinær trivselsmåling fra april. Kritikken retter sig i særdeleshed med uddannelseschef (navnet slettet 7/4-2021 på anmodning, red.), der har været chef på uddannelsen siden november sidste år. Hele 63 procent af underviserne, som har svaret, mener, at uddannelseschefen er meget dårligt til at planlægge arbejdet blandt underviserne.
"Det er dybt, dybt bekymrende, det, som foregår", står der i en af kommentarerne til undersøgelsen. "Vi ved alle, at økonomien er stram, og jeg tænker, at det er i alles interesse at bedrive en god læreruddannelse, men det er meget vanskeligt at få øje på arbejdsglæden ellet et potentiale herfor med den 'ikke-dialogiske og det bestemmer jeg'-ledelsesstil, der føres".
Rystet over undervisernes arbejdsklima
Formand for Lærerstuderendes Landskreds Fyn Karoline Sanggaard går selv på uddannelsen i Odense. Hun har læst trivselsundersøgelsen og er rystet over det dårlige arbejdsklima, som bliver beskrevet. Hun forsøger lige nu at få mere at vide om, hvad der sker på uddannelsen.
"Lige nu handler det for os om at få viden om, hvad der foregår. Så vi kan forholde os til den konflikt, vi står i. Det er vildt ærgerligt. Vi er så mange, der vil det så godt med vores uddannelse. Jeg frygter for, at sådan en medieomtale ikke sætter vores uddannelse i Odense i et særligt godt lys", siger Karoline Sanggaard til folkeskolen.dk.
Lige nu oplever hun engagerede undervisere. Hun frygter, at den negative omtale på lang sigt kan få konsekvenser for søgningen til læreruddannelsen i Odense.
"Jeg har et ønske om, at vi får så gode studerende som muligt, for det højner uddannelsens kvalitet. Så jeg synes, det er en rodet situation", siger hun.
Læreruddannelsen handler på undersøgelse
Triviselsundersøgelsen har nu fået University College Lillebælt til at hyre to erhvervspsykologer, som skal hjælpe ledelse og medarbejdere med at komme videre.
() afviser over for Fyens Stiftstidende at kommentere undersøgelsens indhold.
"Men situationen er alvorlig, og vi handler faktisk også på det. Vi har sat en konstruktiv proces i gang", siger hun.