Der er DM i Hungry Higgs i dag på Københavns Rådhus for 6. klasses elever. Senere kommer kinesiske elever for at dyste med de danske.
foto: Helle Lauritsen
Matematiksamarbejde mellem Kina og Danmark
Danmarks Matematiklærerforening har indledt et samarbejde om udveksling af faglige erfaringer i matematik med Kina. 30 kinesiske elever besøger Danmark næste år, hvor de vil dyste med danske elever i matematikspil. En kinesisk delegation er lige nu på besøg og ser Danmarksmesterskabet i Hungry Higgs for 6. klasser.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Matematiklærerforeningen og det kinesiske undervisningsministeriums videnscenter for Science og Matematik har indgået en samarbejdsaftale om udveksling af faglige erfaringer om matematikundervisning og et muligt forskningsbaseret forløb, der kan afdække mulighederne for at give børn et fagligt løft ved brug af spil i matematikundervisningen. Tidligere i år underskrev de to parter i Beijing en aftale om samarbejde i første omgang frem til 2017.
Matematikspil
80 danske elever fra 6. klasse på otte skoler i Danmark spiller i dag brætspillet Hungry Higgs på Københavns Rådhus. I Kina spiller en gruppe elever også spillet, og vinderne vil så mødes i april 2016 for at dyste mod hinanden. Her vil de nordiske lande også blive inviteret af Matematiklærerforeningen.
Tyngdekraften som medspiller i nyt brætspil
Formålet med samarbejdet er kulturudveksling og at have et fællesskab sammen ved blandt andet at beskæftige sig med matematik. I Hungry Higgs arbejder tyngdekraften med, når børnene spiller, og så handler det om sandsynlighedsregning og strategi.
I flere kinesiske ungdomsklubber er spillet blevet populært.
Ideen er, at eleverne skal mødes en gang årligt i en fælles spilledyst. Planen er, at flere lande kan komme med senere.
Den kinesiske delegation fra videnscenter for science og matematik vil under besøget i Danmark møde en række matematikfolk som professor Mogens Niss, professor Morten Misfeldt, lektor Arne Mogensen og tidligere fagkonsulent Klaus Fink til en matematikfaglig diskussion. Delegationen vil også besøge Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling ligesom de vil være gæster på Matematiklærerforeningens konference om it i matematikundervisningen i Odense.