"Vi skal løfte kvaliteten i folkeskolen ved at levere mere arbejdstid. Det betyder, at der bliver to klokketimer mere undervisning for lærerne", sagde formand for KL Erik Nielsen.

Økonomiaftale: Lærerne skal undervise to timer mere om ugen

1 milliard kroner om året de næste tre år og derefter 400 millioner om året. Så mange penge får kommunerne til at gennemføre den nye folkeskolereform. Lærerne kommer til at undervise to klokketimer mere om ugen, lyder resultatet af økonomiaftalen mellem regeringen og KL.

Offentliggjort Sidst opdateret

Økonomi på folkeskoleområdet

Permanent løft til folkeskoleområdet på 400 millioner kroner(200 millioner i 2014)

1,8 milliarder kroner til indkøring af reformen i 2014-2017 medsærligt hensyn til kommuner med udfordringer

1 milliard kroner til kompetenceløft frem til 2020

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi synes, det er en god aftale. Den er stram. På folkeskoleområdet er vi tilfredse med det, vi er kommet igennem med. Der er kommet et godt løft, der betyder, at vi nu kan komme igennem med den folkeskole, som vi alle sammen længes efter", sagde KL's formand Erik Nielsen, da han sammen med økonomiminister Margrethe Vestager, finansminister Bjarne Corydon og erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen præsenterede økonomiaftalen til Folkemødet på Gæstgiveren i Allinge på Bornholm.

Bondo: Økonomiaftale underminerer fagligt løft

Af aftalen fremgår det, at kommunerne får et særligt tilskud på 600 millioner kroner om året i en tre-årig overgangsperiode. Pengene bliver fordelt forskelligt mellem kommunerne. Det betyder, at de kommuner, der har de største udfordringer, får flest penge. Derudover kommer der en milliard kroner til efteruddannelse af lærere, ledere og pædagoger. For at få regeringens skolereform gennemført skal lærerne undervise to klokketimer mere om ugen, står der i aftalen.

"Aftalen er af sådan en karat, at Kommunernes Landsforening synes, den er rigtig god. Det er klart, at vi skal levere med den  nye arbejdstidstilrettelæggelse, vi har. Det bliver en helt ny folkeskole", siger Erik Nielsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere

Læs hele økonomiaftalen her