Blandt de godt 80 lærere på Abildgårdskolen i Vollsmose i Odense er 13 tjenestemænd. Lena Lukasiewicz er én af tjenestemændene, og blev ønsket god arbejdslyst af de lockoutede kolleger, der også bar skilte med påskriften "Lærerne vil gerne undervise - vil KL gi' os lov?"

Lærere på Abildgårdskolen: Manglende anerkendelse

Af 83 lærere på Abildgårdskolen i Odense er de 70 lockoutede. De ønskede de 13 tjenestemandsansatte kolleger ”god arbejdslyst”. Lærerne savner i den grad anerkendelse fra KL og regeringen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Rigtig god arbejdslyst, Lena".

Lena Lukasiewicz er en af de 13 tjenestemænd på Abildgårdskolen i Odense. Hun kommer trækkende med sin cykel hen mod den store flok lockoutede kolleger, da hun får de opmuntrende tilråb fra de kolleger, der er låst ude fra skolen. "Held og lykke med at undervise alle eleverne!" 70 kolleger på skolen er lockoutet. De står småfrysende uden for skolen samlet i grupper, mens Lena og hendes tjenestemandskolleger går ind i varmen på den store skole med 600 elever. Uden for i den frostklare luft høres ord som som  "træls", "møg" og "aftalt spil".

Lærer Lenni Byskov-Lund har linjefag i matematik og idræt og underviser også i religion. Hun synes især, at konflikten er udtryk for manglende anerkendelse, og det er flere kolleger enige i.

"Jeg synes, det er ærgerligt, at de ikke er blevet enige under forhandlingerne. Jeg føler at folk er lidt uvidende om, hvad en lærers arbejde egentligt består i. Undervisning er kun en del af det. For mig handler det om, at jeg ikke føler mig anerkendt i mit arbejde. Så er det mere fordommen om,  at lærerne har lang sommerferie, de laver ikke en skid, de tager tidligt hjem", siger Lenni Byskov-Lund, der føler, at hendes arbejde bliver noget forstyrret med de forliste forhandlinger.

Christianshavner-lærere vil dele konflikten med de lokale

Bekymrede elever "Jeg har forældresamtaler, jeg skal gennemføre. Vi har nogle nationale test i matematik, vi skal have gennemført. Det er en 6. klasse, og de går meget op i det, eleverne spørger til det, de er bange for at de ikke når de resultater, de skal, siger hun. 

Lars Buchardt har undervist 15 år på Abildgårdskolen. Han underviser blandt andet i matematik og idræt:

"Vi har jo haft helhedsskole her i adskillige år på Abildgårdskolen. Det er det KL og regeringen vil, men den måde, det foregår på, er noget møg", siger Lars Buchardt, der normalt stemmer på et af regeringspartierne. "Men det er slut nu, måske er jeg sofavælger næste gang", siger han.

"For eleverne er skolen her også elevernes tilholdssted. Efter en sommerferie glæder de  sig i den grad til at komme i skole".

Forårsgrønne lærere foran halvlukket skole

Elever: Vi vil ha' idræt Der flyver mange muntre bemærkninger gennem luften, der er kampgejst i luften, og hele flokken er på på vej til stormøde i Dalum-hallen, hvor Odense Lærerforening orienterer om situationen her under konflikten.

Inde på skolen er der ikke ret mange elever. På skolen ser det ikke ud, som om særlig mange elever er mødt, for der er mange klasser, der ikke har nogen tjenestemandsansatte lærere.

På de lange gange er der meget stille, men viceskoleinspektør Per Vigand Larsen bliver opsøgt af en flok på fire elever på kontoret:

"Vi vil ha' idræt", lyder det fra eleverne.

"Viceskoleinspektøren forklarer eleverne, at de desværre ikke får idræt som fag denne tirsdag og prøver at forklare, hvorfor. Eleverne tager noget slukørede imod forklaringen om lockout og insisterer på at få undervisning. "I må løbe en tur rundt om skolen i stedet, siger Per Vigand med et glimt i øjet.