LP kan stadig give gode pensioner til lærerne

Finanstilsynet bad forleden samtlige pensionskasser om en såkaldt straks-indberetning, fordi de stadig lavere renter gør det svært for dem at overholde deres forpligtelser til forrentning af medlemmernes penge. Men Lærernes Pension er polstret til at modstå problemerne, lover selskabet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Finanstilsynet har på baggrund af det lave renteniveau bedt pensionsselskaberne om at foretage en ekstraordinær indberetning af deres solvenssituation - den såkaldte trafiklysopgørelse.

"Opgørelsen viser, at Lærernes Pension er i grønt lys, og at vi ikke har problemer med at leve op til vores garantier. Det betyder, at vi kan fastholde den investeringsmæssige risiko, som er nødvendig for at give gode pensioner til vores medlemmer", siger investeringschef i Lærernes Pension Morten Malle. "Selvfølgelig gør den lave rente ondt hos alle pensionsselskaber, men Lærernes Pension har en høj solvens og er derfor ikke i problemer".