"Jeg hører alle vegne fra, at der bliver sagt, at vi er i en helt særlig situation, og at vi må vurdere med vores professionelle tilgang, hvordan vi bedst løser det", siger skoleleder Malene Nyenstad.

Skoleleder har sendt elever hjem: "Vi er blevet enige om at lade den sunde fornuft råde"

Fredag mødte kun fire elever skolen i 8. klasse på Hundested Skole. Resten af eleverne og to lærere var syge. Derfor valgte skolelederen Hundested Skole at sende eleverne hjem til onlineundervisning.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Corona huserer i 22 ud af 25 klasser på Hundested Skole. 32 ud af 100 medarbejdere på skolen er sygemeldte. Derfor er noget nær umuligt at gennemføre undervisningen hver dag i klasserne.

Sådan lyder det fra skoleleder på Hundested Skole Malene Nyensted.

Fredag morgen var der kun fire elever i 8. klasse, som var mødt op til undervisning. Resten var syge - også to af klassens lærere var sygemeldte.

Fra morgenstunden valgte Malene Nyenstad derfor at sende eleverne hjem med opgaver, online checkin i løbet af dagen og en livline, som kunne kontaktes, hvis der var spørgsmål.

"Vi er blevet enige om at lade den sunde fornuft råde. Jeg kan ikke forestille mig andet, end vi også i denne uge kommer til at sende nogle hjem", siger hun.

DLF, KL og skoleledere: Kræv ikke erstatningstimer for onlineundervisning 

Onlineundervisning lever ikke op til mimimumskrav 

Kort efter, at Malene Nyenstad havde sendt de fire elever hjem i fredags, udtalte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i radioprogrammet P1 Morgen for første gang, at skoler gerne må sende elever hjem til onlineundervisning.

Ministeren fortalte, at skolerne har meget stor elastik. Men senere samme dag udsendte Børne- og Undervisningsministeriet en præcisering på deres underside med spørgsmål og svar om coronasituationen på grundskoleområdet.

Her står, at fjernundervisning betragtes som "ikke-obligatorisk", og derfor vil undervisningen "i sådanne tilfælde ikke have karakter af almindelig undervisning".

Vælger skolerne den mulighed lever man ikke op til minimumskravene for undervisningen, understreges det i svaret.

"Det er vigtigt her at være opmærksom på, at en elevs frivillige deltagelse i fjernundervisning ikke må træde i stedet for den almindelige undervisning, og at timerne fra frivillig fjernundervisning ikke kan medregnes ift. skolens forpligtelse til at efterleve minimumskravene for timetal eller undervisningstidens samlede varighed efter reglerne i folkeskoleloven".

Minister: Skoler må gerne sende elever hjem til onlineundervisning 

Hjortdal: Forventer ikke at skoler skal give erstatningstimer

Formand for skolelederne Claus Hjortdal anbefaler sine medlemmer at sende elever til onlineundervisning, hvis det er nødvendigt. Han tror ikke, at skolerne efterfølgende vil blive straffet for det ved, at ministeriet vil kræve eksempelvis erstatningstimer for de timer, som er blevet afholdt virtuelt. 

"Vi skal have det til at fungere. Jeg tror ikke, at der er nogle skoler, der bliver jagtet for at sende eleverne hjem og give fjernundervisning. Vi skal være pragmatiske", siger han.

Den udmelding er Malene Nyenstad på Hundested Skole helt enig i.

"Jeg hører alle vegne fra, at der bliver sagt, at vi er i en helt særlig situation, og at vi må vurdere med vores professionelle tilgang, hvordan vi bedst løser det", siger hun og understreger:

"Alle ønsker, at ungerne skal have den undervisning, de er berettiget til. Vi vil gøre alt for, at det sker. Jeg håber og tror, at der er stor tiltro til, at vi løser vores arbejde så godt, som vi overhovedet kan".

Ministeriet: Skoler må gerne blande klasser, hvis skolen har mange smittede elever