Flere kommuner har indført krav om at lærere skal have et grønt coronapas for at kunne gå på arbejde.

I Egedal skal alle lærere vise coronapas

Egedal Kommune i det nordlige Sjælland har besluttet, at folkeskolelærerne skal vise coronapas to gange om ugen. ”Det handler om at skabe mest muligt tryghed for vores medarbejdere” siger Velfærdsdirektør.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som folkeskolen.dk tidligere har rapporteret, er der pt. en ekstra forskel på at være lærer ansat i en kommunal skole og på en fri- eller privatskole.

Sidstnævnte lærere opfattes nemlig som statsansatte, og de er dermed omfattet af et krav om at skulle vise et grønt coronapas to gange om ugen for at kunne få lov til at gå på arbejde.

Folkeskolelærerne er som kommunalt ansatte ikke omfattet af det krav - med mindre kommunen, de arbejder i, indfører et lignende krav, hvilket de har ret til ifølge 'Lov om arbejdsgiveres adgang til at pålægge lønmodtagere forevisning af coronapas, test for covid-19 m.v.'

Nogle lærere skal nu vise coronapas for at kunne arbejde

En kommune, der har indført et sådant krav, er Egedal nordvest for København. Her modtog alle kommunalt ansatte i slutningen af sidste uge et brev i e-boks om, at de fra mandag skulle kunne fremvise et gyldigt coronapas.

"Vi spurgte kommunens hovedmedarbejderudvalg, og de anbefalede, at alle medarbejdere skal vise coronapas to gang om ugen" fortæller kommunens velfærdsdirektør Søren Trier.

"Vi har så overladt det til ledelsen på den enkelte arbejdsplads at beslutte, hvordan det skal implementeres i praksis. Det skal jo kunne fungere i dagligdagen".

Nu bliver det lovligt for kommuner at kræve coronapas af medarbejderne

Søren Trier fortæller, at Egedals smittetal ligner andre sjællandske kommuners, så kravet om coronapas er ikke indført, fordi smitten i kommunen er ikke særligt høj.

"Det handler om at skabe mest mulig tryghed for medarbejderne" siger han.

"Vi kan jo se, at skolerne er nogen af de steder, hvor smitten breder sig mest for tiden".

I den lokale lærerkreds har man i skrivende stund ikke oplevet, at kravet har medført nogen reaktioner fra medlemmerne, hverken positive eller negative, fortæller kredsformanden Steen Herløv Madsen.

Corona sender lærere hjem igen