Eleverne i 9. klasse her på Sengeløse Skole har været hårdt ramt af nedlukninger, fordi skolen ligger i Høje-Taastrup Kommune, hvor der har været meget smitte. Nu kan de være sikre på, at hvis deres præstation ved eksamen giver dårligere karakter, end de har fået af læreren, er det den højeste karakter, der gælder.

Eksamensnyt: Den højeste karakter gælder

Hvis standpunktskarakteren er højere end prøvekarakteren, er det standpunktskarakteren, der gælder på eksamensbeviset. Sådan har partierne aftalt at justere aftalen fra februar om, hvordan prøverne skal afvikles oven på et skoleår med nedlukninger.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF-formand: Der er brug for en ny beslutning om afgangsprøverne 

"I den her situation er der ingen nemme løsninger. Det er helt afgørende, at eleverne kommer til eksamen og får mulighed for at vise, hvad de kan. Men det er også vigtigt, at vi tager hensyn til den helt særlige situation, der præger dette skoleår. Med den her løsning letter vi en del af presset for nogle af de yngste elever, der går til prøve for første gang, og vi sikrer samtidig, at eleverne får den eksamenstræning, de har brug for", siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Partierne har også besluttet, at eleverne skal have standpunktskarakteren at vide inden prøven, oplyser ministeriet.

Det brede politiske flertal bag aftalen fra februar holder altså fast i, at elever over hele landet skal til de samme afgangsprøver - dansk skriftlig og mundtlig, engelsk mundtlig og matematik skriftlig.

"Der er så meget corona-uro i forvejen, og derfor giver det rigtig god mening, at vi fastholder februaraftalen om årets eksamener, så de eksamensplaner og forberedelse, der er arbejdet efter siden, ikke kastes op til diskussion igen", siger Venstres undervisningsordfører Ellen Trane Nørby.

"Den mindre justering på 9. og 10. klasses afgangseksamen giver også god mening, da vi med den model fastholder eksamensplanen, men samtidig tillægger årskaraktererne mere værdi og giver mere ro i maven for de elever, der har oplevet store udfordringer med den langvarige hjemmeundervisning".

 

Læs mere

Uvm.dk: tillæg til aftaleteksten (pdf)