Efter at coronarestriktionerne er blevet strammet mange steder i samfundet, har lærerformand Gordon Ørskov Madsen skrevet til undervisningsministeren for også at få bedre beskyttelse mod smitte i skolen.
Foto: Thomas Arnbo
Lærerformand til minister: Brug for coronarengøring og forberedelse hjemme
Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen er glad for, at regeringen har lyttet til lærernes protest over, at nogle kommuner har forbudt lærerne at bruge værnemidler i undervisningen. Men han mener, der er brug for yderligere smittebeskyttelse.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Det er ikke tiden til at forbyde den slags", lød det fra lærerformanden, da folkeskolen.dk for nylig kunne fortælle om en række kommuner, der havde forbudt lærerne at bruge mundbind eller visir til at beskytte sig selv og eleverne mod smitte. Men efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde fredag aften er det nu officielt meldt ud, at lærere og pædagoger kan bruge visir på jobbet, hvis de ønsker det.
Sundhedsministeriet: Lærere kan bruge visir i skolen
Det er godt, men det er ikke tilstrækkeligt sikring, mener Gordon Ørskov Madsen. Han har i dag sendt et brev til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, hvori han påpeger en række andre punkter, hvor han mener, der bør sættes yderligere ind for at undgå smittespredning i skolen.
For det første opfordrer han til, at regeringen og KL sikrer midler til ekstra rengøring på skolerne. Mange lærere har både til ham og til folkeskolen.dk fortalt om en hverdag, hvor rengøringsstandarden er tilbage på præcis samme niveau som før corona.
"Og så er der mange lærere, der er utrygge ved, at de står med 28 elever i et lokale på 45 kvadratmeter, hvor der slet ikke er plads til at holde afstand nok. Der må man finde midler til, at man enten kan dele klassen op i flere hold eller bruge nogle større lokaler - afhængig af de lokale muligheder".
DLF i appel til minister og KL: Skærp indsatsen mod coronasmitte på skoler
Forberedelse hjemmefra
Gordon Ørskov Madsen opfordrer også regeringen til at melde ud, at når man så vidt muligt skal arbejde hjemmefra, så betyder det også, at lærere kan forberede undervisningen hjemme og afvikle møder digitalt.
"Der er nogle kommuner, hvor alting er som før corona, og man for eksempel mødes i hele personalegruppen på 60-70 mennesker, som om der ikke var noget, der hed corona", fortæller Gordon Ørskov Madsen.
Han opfordrer i det hele taget til, at man finder alle de løsninger, man kan, for at undgå at skulle tilbage til nødundervisningen. For eksempel at man slækker på kompentencedækningskravene, så lærerne underviser færre forskellige børn, og eleverne møder færre forskellige lærere.