”Vi har brug for, at det, der kommer nu, er en langtidsholdbar løsning”, siger Claus Hjortdal
Foto: Thomas Arnbo
Skolelederne: Brug for coronaretningslinjerne for næste skoleår nu
Der er akut behov for, at skolerne får de sundhedsmæssige retningslinjer for folkeskolerne efter sommerferien - og gerne nogle, der muliggør en skoledag som før covid-19, lyder det fra Skolelederforeningen.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Planlægningen af næste skoleår er næsten på plads. Men skolelederne mangler stadig væsentlig informationer for at kunne få skemalægning, resursefordeling og personalebemanding på plads. Så længe de sundhedsmæssige retningslinjer ikke er på plads er det ikke muligt at planlægge skoledagen optimalt, mener Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen.
"Det strammer meget til ude på skolerne, eftersom der kun er meget kort tid til, at den praktiske planlægning skal være færdig. Derfor er det nødvendigt at kende retningslinjerne, så skoleledelsen sammen med skolens personale kan skabe en så tryg og god skolestart for elever og forældre som overhovedet muligt", siger han i en pressemeddelelse.
Nødundervisningsbekendtgørelsen gælder resten af skoleåret
Behov for andre rammer
Claus Hjortdal håber særligt, at der er mulighed for at lempe nogle af kravene på skolerne - eksempelvis så elever fra samme klasse kan samles igen til klasseundervisning.
"På skolerne har vi hverken personale, lokaler eller økonomi til at fortsætte med at drive skole på denne måde. I perioden med nødundervisning har det ikke været muligt at undervise i alle fag. Derfor er der behov for, at vi får vilkår, så vi kan undervise i alle fag, så det ikke går ud over elevernes faglighed.
Samtidig bekymrer skoleledernes formand sig for de særligt udsatte børn og unge, der ifølge ham har brug for en stabil skoledag igen.
"Vi har brug for, at det, der kommer nu, er en langtidsholdbar løsning", siger Claus Hjortdal.
Fagfordeling: En demokratisk proces - for de fleste