"Vi ved fra Norge, at der er gået mange år, før deres klageinstans har fået fodfæste", siger Jannie Moon Lindskov.

Mobbeklageinstans til vurdering i år: Kan blive lukket i 2022

Det er stadig planen, at Den Nationale Klageinstans mod Mobning skal evalueres i 2020 - den evaluering, som skal afgøre, om klageinstansen skal fortsætte.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skæbnen for Den Nationale Klageinstans mod Mobning bliver afgjort i år - den evaluering, som skal danne udgangspunkt for beslutningen, kommer inden folketingsåret slutter, oplyser Undervisningsministeriet i et skriftligt svar til folkeskolen.dk.

Klageinstansen, der er en del af Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM), blev søsat i sommeren 2018, men en såkaldt solnedgangsklausul betyder, at den igen kan blive lukket 31. juli 2022, ved mindre Folketingets flertal beslutter noget andet.

Klageinstansen afgør klager over mobning, hvor familier oplever, at skolen ikke griber ind. I sidste ende kan sagerne føre til påbud til skoler og økonomisk straf til medlemmer af kommunalbestyrelsen i den pågældende kommune.

Seneste tal viser, at klageinstansen har behandlet 120 sager om mobning, og at der gives medhold i mere end halvdelen af sagerne.

Jannie Moon Lindskov, direktør i DCUM, udtalte i januar 2020 til folkeskolen.dk, at hun frygter, at man lukker instansen, før den har fået fodfæste.

"Man er jo lige begyndt med den første vurdering af klageinstansen, og det er ret tidligt, synes jeg. Vi ved fra Norge, at der er gået mange år, før deres klageinstans har fået fodfæste. Når man taler om sådan nogle myndigheder, tager det altså tid at få implementeret lovgivning og spredt kendskabet til den".

Nu vil mobbeklageinstansen øge gennemsigtigheden