-Lad os nu få det indgreb, KL og Danmarks Lærerforening bliver ikke enige, siger Thomas Jensen fra Abildgaardskolen i Odense.

Thomas Jensen, Abildgaardskolen: Indgreb nu!

Thomas Jensen fra Abildgaardskolen i Vollsmose i Odense har fra starten ikke troet ikke på at KL og Danmarks Lærerforening kan finde en løsning ved forhandling. Urimeligt, at eleverne rammes så hårdt, siger han.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer på Abildgaardskolen: Manglende anerkendelse

 "Jeg havde svært ved at forestille mig, at det skulle tage så lang tid som det har gjort. Det ser ud til, at det bare fortsætter", siger Thomas Jensen, der underviser i matematik, idræt og historie på Abildgaardskolen i Odense. 

"Jeg synes stadig, det er træls, at vi ikke kan komme på arbejde. I sær nu, hvor vi nærmer os afgangsprøverne, for eleverne bliver straffet hårdt med at det skal være standpunktskaraktererne, der skal være gældende. Det synes jeg i den grad er urimeligt.  Jeg har talt med nogle elever fra  9. og 10. klasser, de har været til samtale hos studievejlederen og fået at vide at deres standpunktskarakterer ikke er gode nok, så de havde satset på at gi' den en skalle til afgangsprøven", siger Thomas Jensen.

 Lad os få det indgreb

"Jeg synes, politikerne bør tage sig sammen og gribe ind nu, alle ved jo, at KL og Danmarks Lærerforening ikke finder en løsning. Det har fra starten af været håbløst. Så kan vi komme tilbage, og børnene kan komme i skole  - de går også rundt og keder sig. Man kan sige, at deres sociale netværk er taget fra dem. Vi aktionerer forsat i Odense, og jeg synes, det er flot, at lærerne ikke har mistet gejsten. I dag holder vi for eksempel lejrskole med bålplads i Munke Mose i Odense med 70 mennesker, de fleste er lærere med deres børn. Vi viser dermed at vi gerne vil arbejde, og netop lejrskoler er jo en af de ting, der er blevet skåret meget ned på de senere år på grund af alle de besparelser, der har været. Det rammer naturligvis mig, at der er ikke er nogen indkomst, hvis jeg ikke havde optaget lån, så kunne jeg ikke betale mine udgifter til den første", fortæller Thomas Jensen.