Citat

Nye Borgerliges Mette Thiesen og SF's Jacob Mark har igen fundet sammen om at sætte regeringen stolen for døren.

SF og blå blok med ultimatum: Kræver obligatorisk læremiddel om Muhammed-krisen

Hvis regeringen ikke inden 16. september fremlægger 'en færdig pakke', er SF nu igen klar til at støtte blå bloks beslutningsforslag om obligatorisk undervisning i Muhammedkrisen i folkeskolen, fortæller Radio4

Blå blok og SF er klar til at bringe regeringen i mindretal om obligatorisk undervisning i Muhammedkrisen. Regeringen skal levere en 'færdig pakke', ellers laver partierne flertal udenom regeringen, fremgår det af et indlag i Radio4.

"Hvis man ikke kommer med en færdig pakke 16. september, så fremsætter vi det her beslutningsforslag, og så bringer vi regeringen i mindretal. Regeringen har sjoflet det her meget, meget vigtige emne. Man har indkaldt til møder, der er blevet aflyst, og man har simpelthen ikke håndteret det her. Derfor sætter vi nu regeringen stolen for døren. Nu skal der ske noget", siger undervisningsordfører fra Nye Borgerlige Mette Thiesen til Radio4.

Blå blok fremsatte sidste år et beslutningsforslag om, at undervisning i Muhammedkrisen skulle gøres obligatorisk, at der skulle udarbejdes et undervisningsforløb på Emu'en, og lærernes sikkerhed styrkes. SF bakkede op, men trak sin støtte, da daværende justitsminister Nick Hækkerup i stedet lovede brede forhandlinger om ytringsfrihed og selvcensur på undervisningsområdet. Men forahndlingerne er ikke kommet i gang. Og til Radio4 siger undervisningsordfører Jacob Mark, SF, nu:

"Muhammedkrisen vækker mange følelser ude lokalt, hvor mange lærere føler sig så truede, at det tør de ikke undervise i eller fortælle om. Og vi troede egentlig i SF, at alle partier hurtigt kunne se sig i at finde nogle gode løsninger, der kan bakke op om de lærere. Men der har regeringen altså været lidt langsom, og derfor er vi indstillet på at gå sammen med de blå partier for at sørge for, at der sker noget, som kan passe bedre på lærerne".

Men ifølge den nuværende socialdemokratiske justitsminister Mattias Tesfaye fortjener området grundigere behandling:

"Ytringsfrihed er et vigtigt emne. Alle lærere skal føle sig frie og trygge i deres undervisning. Samtidig er der er tale om et emne, som rejser en lang række spørgsmål, herunder af udenrigspolitisk og sikkerhedsmæssig karakter. Emnet fortjener derfor også en grundig behandling hvor alle relevante perspektiver bør inddrages. Vi drøftede på det indledende møde de udenrigs- og sikkerhedspolitiske perspektiver. På det næste møde inddrager vi skoleledernes og lærernes perspektiver", siger justitsministeren i et skriftligt svar til Radio4.