Nøglehullet skal hjælpe forbrugerne til at vælge de sunde alternativer, når de køber brød, mælk og færdigretter.
Nøglehulsmærket er på banen
Et nøglehul udgør et nyt, nordisk ernæringsmærke, som blev lanceret i går. Kun fødevarer, som bidrager til en sund kost, kan få mærket, der er et supplement til den generelle ernæringsoplysning. Mærkningsordningen er frivillig.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Nøglehulsmærket kan sættes på de fødevarer, som opfylder særlige krav til indhold af sukker, fedt, salt og kostfibre. Kun bestemte kategorier af fødevarer kan få nøglehulsmærket og det gælder blandt andet mejeriprodukter, kød, olie og færdigretter.
Fødevarer, som er mærket med nøglehullet, er et sundere alternativ end andre produkter i samme kategori, og ernæringsmærket skal dermed hjælpe forbrugerne til at træffe sunde valg.
Til efteråret sætter Fødevareministeriet gang i en oplysningsindsats.
"Det er vigtigt, at vi sikrer et højt kendskab til mærket blandt forbrugerne, hvis vi ønsker, at forbrugerne efterspørger og bruger mærket, når de handler ind. Detailhandlen har allerede taget godt i mod mærket, og jeg håber erhvervet fortsat vil bakke op om nøglehullet og den kommende informationsindsats", siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.
Læs mere om Nøglehulsmærket på altomkost.dk