Billedet er fra en tidligere protestaktion på læreruddannelsen - nemlig en protest mod navneskiftet fra Frederiksberg seminarium til Metropol Læreruddannelserne
Metropol dropper profillæreruddannelser
Forliget om en ny læreruddannelse får nu Metropol til at nedlægge sine to profillæreruddannelser i specialpædagogik og ledelse. De studerende fik sig en slem forskrækkelse, da i onsdags fik otte dage til at vælge nye linjefag. Men ledelsen har nu besluttet kun at lade beslutningen gælde for kommende studerende.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Læreruddannelsen på Frederiksberg satsede for to år siden hårdt på at tiltrække nye studerende ved at oprette to nye profillæreruddannelser i 'pædagogisk ledelse' og 'specialundervisning og tværprofessionelt samarbejde'.
Thøger Johnsen: Derfor uddanner vi profillærere
Lærerstuderende forbereder sig på et liv som leder
Men nu nedlægger uddannelsen de to profiler igen.
"Aftaleteksten i den nye læreruddannelse taler om undervisningskompetence i tre linjefag. Vi ved, hvad det er for et arbejdsmarked, de studerende kommer ud til og vi har forståelse for, at skolerne har brug for lærere med undervisningskompetence i tre fag. Så af omsorg for de studerendes fremtidige ansættelsesforhold valgte vi at nedlægge profillæreruddannelserne", forklarer uddannelsesleder Lars Kettel.
Ny læreruddannelse skal sortere uegnede fra
Otte dage til at ombestemme sig
Men de studerende på profillæreruddannelserne så det langt fra som omsorg, da de onsdag eftermiddag modtog en mail, der fortalte, at deres uddannelse skulle nedlægges, og at de havde otte dage til at vælge nye linjefag.
"Jeg ville ikke have valgt læreruddannelsen, hvis der ikke havde været den særlige speciallærerprofil. Vi har hele tiden troet at den var sikker, og så fik vi beskeden på en mail nu, hvor mange er gået på sommerferie", fortæller studerende på specialundervisningsprofilen Mads Helbak.
Ligesom mange af de andre studerende på de særlige profiler har han aldrig forestillet sig, at han skulle ud og arbejde som almindelig folkeskolelærer, så argumentet om, at han ikke ville få tre linjefag gav ingen mening for ham.
De studerendes reaktion gjorde stort indtryk på ledelsen. Lars Kettel fortæller, at de de seneste dage har ringet og talt med mange studerende for at få input, og nu har de besluttet at omgøre beslutningen.
"For en time siden sendte vi en mail ud til alle studerende om, at vi trækker beslutningen tilbage, så alle studerende på 2. årgang kan fortsætte som planlagt. Lige nu tør vi ikke sige, hvad der vil ske for 2011-årgangen, for vi ved ikke, hvilke overgangsbestemmelser, der kommer".
De studerende er lettede
Mads Helbak er meget glad og lettet over beslutningen.
"Jeg har hele tiden godt kunnet se deres argumenter, men vi var vrede over ikke at blive taget med på råd. Og uddannelsen er hele tiden blevet solgt som noget helt andet end en almindelig læreruddannelse. Men jeg er glad for, at det nytter noget, når vi protesterer".
Lærerstuderende uddanner sig til resursepersoner for svage børn
Lars Kettel kan godt forstå, hvis der er studerende, der har følt sig snydt over, at de har søgt ind på en anden læreruddannelse, end de nu kan få.
"Men vi må handle på de omverdensvilkår vi ser. Og vi handler ud fra hvad vi mener er til de studerendes bedste. Vi har også brugt mange resurser på at udvikle profilerne. Den viden vil vi føre videre, for den nye uddannelse giver også mulighed for, at vi kan profilere os på særlige områder".