Det blev ikke i denne omgang, at der blev dæmmet op for flekstiden i Vorbasse.
Minister afviser at diktere mødetiden i Vorbasse
DF's uddannelsesordfører, Alex Arendtsen, vil fastsætte skolernes mødetider fra Christiansborg. Samt give skolerne mulighed for ikke at udlevere flere bøger til elever, der afleverer for sent. Begge dele bliver afvist af Antorini.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Det bliver ikke i denne omgang, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini går ind og dikterer, hvilken mødetid, der skal være for eleverne på Vorbasse Skole.
Alex Arendtsen havde ellers i et paragraf 20 spørgsmål, bedt ministeren forholde sig til flekstiden, som de praktiserer i Vorbasse.
"Hvad vil ministeren foretage sig over for skoler, der indfører flekstid, så ældre elever kan møde, når det passer dem, og gå hjem senere end andre, og mener ministeren ikke, at en af folkeskolens opgaver er at lære eleverne at møde til tiden?", skrev Arendtsen i sit spørgsmål.
Men ministeren vil tilsyneladende ikke foretage sig noget:
"Efter folkeskoleloven er det kommunalbestyrelsen og den enkelte skoles ledelse, der organiserer og tilrettelægger undervisningen Det er således op til lokal beslutning at lægge skemaer, fastsætte mødetider og lektionslængder mv. ud fra forskellige pædagogiske overvejelser om undervisningens organisering og tilrettelæggelse.
Jeg har ikke mulighed for eller ønske om at pålægge skolerne, at fx eleverne på 7.-9. klassetrin skal have bestemte mødetider", svarer Christine Antorini.
Vil ikke ændre loven
Også på en anden front vil Alex Arendtsen have strammet op. Han vil have ændret folkeskoleloven, i sager om for sen aflevering af skolebøger:
"Vil ministeren ændre loven, så folkeskoler fremover har mulighed for at tilbageholde skolebøger som en sanktionsmulighed over for elever, der ikke afleverer skolebøger tilbage fra året før?"
Men ministeren vil ikke ændre loven, så der kan tilbageholdes skolebøger.
"Udgangspunktet ifølge folkeskoleloven er, at alle undervisningsmidler, der er nødvendige for at gennemføre en undervisning i overensstemmelse med folkeskolelovens bestemmelser, skal stilles gratis til rådighed af kommunen.
Der kan således ikke opkræves betaling for nødvendige undervisningsmidler, der benyttes som led i den almindelige undervisning. Kommunens pligt til at stille de nødvendige undervisningsmidler vederlagsfrit til rådighed kan ikke begrænses af elevernes manglende tilbagelevering af tidligere udleverede undervisningsmidler. Kommunen skal således stille de nødvendige undervisningsmidler til rådighed for alle elever, herunder elever, som ikke har afleveret undervisningsmidler, som skolen tidligere har stillet til rådighed. Folkeskoleloven indeholder ikke bestemmelser om betaling for ikke afleverede undervisningsmidler. Spørgsmål herom må derfor løses efter dansk rets almindelige regler om erstatning.
Jeg har ikke planer om at ændre folkeskoleloven på dette punkt."