Professionshøjskoler brugte 1,4 mio. på Folkemødet: “Vi pisker rundt”
60 personer fra landets professionshøjskoler deltog i Folkemødet på Bornholm sidste år. De penge, det kostede, kunne være brugt bedre, vurderer to eksperter i fagbladet DM Professionshøjskoler.
I næste uge løber det årlige Folkemøde på Bornholm af stablen, hvor blandt andre flere professionshøjskoler vil deltage.
Men to eksperter sætter nu spørgsmålstegn ved, hvor mange penge de offentlige uddannelser bruger på at være med til folkefesten.
Det gør de, efter fagbladet DM Professionshøjskoler via aktindsigter kan afsløre professionshøjskolernes udgifter fra Folkemødet sidste år.
I alt deltog 60 personer fra de seks uddannelsesinstitutioner i 2022. Sammenlagt brugte de knap 1,4 mio. kr. på at være til folkemøde.
Selv om det er helt inden for skiven, kan man godt stille spørgsmål ved den faglige og saglige relevans, mener Benny Damsgaard, der er selvstændig public affairs-rådgiver med en fortid i både Det Konservative Folkeparti og i Dansk Industri. Det er især svært at finde de gode argumenter for at sende så store delegationer afsted, siger han.
”Oveni i mad og transport kommer de mandetimer, der bliver brugt på forberedelse og på deltagelse. Hvis det er politisk påvirkning, man kommer for, er der både bedre og billigere måder. Den samlede udgift står næppe mål med udbyttet”, siger Benny Damsgaard.
I en tid med fyringer og uddannelseslukninger skal institutionerne tænke sig ekstra godt om. Sådan lyder vurderingen fra Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg universitet.
”Selvfølgelig er de på Folkemøde for at fremme sektorens sag. Men det er mange resurser at bruge på en begivenhed, der ligger meget langt fra kerneopgaven”, siger han.
Dækker ikke udgifter til alkohol
Københavns Professionshøjskole var den professionshøjskole, der brugte flest penge på Folkemødet i 2022, i alt 319.031. 14 deltagere var sendt afsted.
Men der er intet odiøst i at sende 14 medarbejdere på Folkemøde fra en arbejdsplads med 2000 ansatte. Det mener Stefan Hermann, der er rektor på KP.
”Vi pisker rundt, laver praktisk arbejde på standen og deltager i demokratiske samtaler om alt, hvad der rører sig i vores verden. Vi har også studerende med, og selv stiller jeg op i hen ved 10 arrangementer om dagen. Jeg ser det som en pligt, at vi bidrager til de her debatter”, siger KP's rektor.
Alle, der tager afsted, har en opgave, og KP refunderer fx ikke udgifter til alkohol, påpeger han.
Læs også
-
Stor prisfest: Lærer hædret for projekt om humoren som den kognitive lim
-
Et modstykke til postulater om inklusion
-
Matematik og racialisering - se de nye skoleforskningsprojekter
-
Debat: Vi overbelaster lærerstuderende med information, de aldrig får brug for
-
"Helt uacceptabelt": Kommende håndværk-og-design-lærere eksamineret af ikke-faguddannede