Blågård Skole

På Blågård Skole på Nørrebro i Købehavn er tre ledere fritaget fra tjeneste efter anklager om krænkende handlinger begået mod medarbejdere. I forvejen var skolens tillidsrepræsentant fritaget fra tjeneste efter anklager om krænkende handlinger begået mod ledelsen.

Blågård Skole: Kommunen fritager tre ledere fra tjeneste

Københavns Kommune har fritaget tre ledere fra tjeneste på Blågård Skole. Det sker som følge af en klage til Arbejdstilsynet over, at de skulle have begået krænkende handlinger imod skolens medarbejdere.

Offentliggjort Sidst opdateret

Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning har i dag fritaget tre ledere på Blågård Skole på Nørrebro fra tjeneste. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af kommunen.

Skolens medarbejdere blev torsdag eftermiddag orienteret om beslutningen. Ifølge meddelelsen, som Folkeskolen har set, er der tale om skolelederen, souschefen og lederen af skolens fritidsordning.

”Det sker som konsekvens af, at der er klaget over krænkende handlinger fra de tre”, lyder det til medarbejderne fra områdechef i Børne- og Ungdomsforvaltningen Line Nordberg.

Det var Blågård Skoles supplerende tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant, der på vegne af skolens lærere i sidste uge klagede til Arbejdstilsynet over, at dele af skolens ledelse havde begået krænkende handlinger imod dem.

I forvejen er skolens tillidsrepræsentant fritaget fra tjeneste. Det blev han den 16. september, efter ledelsen havde klaget til Arbejdstilsynet over, at han har begået krænkende handlinger imod dem.

Sagen tog sin begyndelse i slutningen af august, da lærernes faglige klub på Blågård Skole fremsendte en skrivelse til områdechef Line Nordberg om skolens arbejdsmiljø. Herefter klagede ledelsen over tillidsrepræsentanten, der blev hjemsendt.

Blågård Skole har de seneste år været igennem en såkaldt ”turn around”-indsats, der blandt andet skulle skabe gennemgribende kulturændringer på skolen.

Skolens medarbejdere har igennem flere år forsøgt at gøre Københavns Kommune opmærksom på arbejdsmiljøproblemer og vigende arbejdsglæde, og der har igennem en årrække været meget stor personaleudskiftning hvert år.

Af pressemeddelelsen fra Københavns Kommune fremgår det, at det er fast procedure, at der laves en upartisk undersøgelse i sager om krænkende handlinger, og at ”i nogle tilfælde fritages den anklagede part fra tjeneste, mens undersøgelsen står på”.