Undervisningsministeriet og ombudsmanden er enige: en folkeskole kan ikke kræve, at eleverne har en computer

Ombudsmand: Skoler må ikke kræve, at elever har computer

Lærere må ikke give elever lektier for, som skal laves på computer, hvis skolen ikke kan stille en computer til rådighed for de elever, der har brug for det. På samme måde må kommuner ikke kræve, at alle elever har en bærbar med hjemmefra.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ombudsmanden rejste sagen over for Undervisningsministeriet efter en avisartikel om skoler, der kræver, at eleverne har en bærbar computer med hjemmefra.

"Jeg er ikke klar over om der stadig er enkelte kommuner eller folkeskoler der forventer at eleverne medbringer egen computer i folkeskolen, men Undervisningsministeriet har klart over for mig og nu også på sin hjemmeside tilkendegivet at skolerne ikke må stille krav om det", siger direktør ved Folketingets Ombudsmand Jens Møller.

"Skolerne må i øvrigt heller ikke kræve at eleverne bruger egen computer hvis skolen giver eleverne f.eks. hjemmeopgaver som skolen forudsætter bliver lavet på computer", tilføjer Jens Møller. "Så skal skolen stille computere til rådighed for eleverne".