Charlotte Kirchheiner stiller op til byrådet i Hørsholm for Det Konservative Folkeparti.
Lærer og konservativ kandidat: Skolerne skal bestemme mere selv
Miljøpolitik og byudvikling er lærer Charlotte Kirchheiner mærkesager. Men hun har også klare prioriteringer, når det gælder skolepolitik. Det er første gang, hun stiller op til kommunalbestyrelsen i Hørsholm.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Charlotte Kirchheiner har flere gange overvejet at engagere sig i partipolitik, men nu hvor børnene er blevet store er tiden kommet. Nu vil skolelæreren fra Hørsholm forsøge at blive valgt til kommunalbestyrelsen. På skoleområdet er det især decentral styring af skolerne, hun vil fokusere på.
"Jeg har mange ting i mit valgprogram, som jeg vil kæmpe for. Meget af det handler om selvbestemmelse. Jeg er stor tilhænger af, at der kommer så meget decentral styring som muligt, både økonomisk og organisatorisk. Vi har veldrevne skoler, men det skaber mere engagement og motivation, hvis man som leder og medarbejder selv kan være med til at planlægge det meste", siger Charlotte Kirchheiner, der til kommunalvalget d. 21. november er en af Det Konservative Folkepartis kandidater i Hørsholm.
Selvom det især er miljøpolitikken, Charlotte Kirchheiner brænder for og gerne vil arbejde med i byrådet, tager hun også skolepolitiske mærkesager med til den kommende byrådsperiode.
"Der er nogle ting, som vi ikke får lov at bestemme decentralt. Det er eksempelvis om vi skal have en elektronisk platform, som MinUddannelse. Jeg betragter den som meningsløs, fordi den stjæler så meget af lærernes tid. Jeg vil gerne gå i clinch med KL og staten for at se, om vi kan slippe af med det monster", siger Charlotte Kirchheiner om den nye læringsplatform, der i starten af skoleåret voldte store problemer for lærere over hele landet.
Skolestartspanik: Læringsplatform sendt til tælling
Inklusionen er gået for vidt
Et andet område, der har været særdeles udskældt og omdiskuteret de senere år, er de lange skoledage der blev indført med folkeskolereformen i 2014. Ifølge Charlotte Kirchheiner fungerer de ikke, og derfor vil kun gerne have dem afskaffet:
"Jeg synes helt klart, at vi skal have kortere skoledage. Som lærer kan jeg se, at eleverne har svært ved at få noget ud af de sidste timer på dagen. De midler skal bruges på flere 2-lærerordninger, frivillige lektiecaféer og mere fritid til børnene", siger hun.
Lærer og kandidat: Som fagperson kan jeg ikke længere stå inde for det
Også inklusionsområdet står højt på Charlotte Kirchheiners skolepolitiske mærkesager til det kommende valg:
"Vi har en meget høj inklusionsprocent i Hørsholm, og man kan diskutere, om det er gået lidt for vidt. Enten skal der mere støtte til ude på skolerne, ellers skal vi have lidt flere børn ud i nogle specialtilbud. Jeg er stor tilhænger af inklusionstilgangen, men det er måske gået lidt for vidt", siger hun.
Indflydelse i hverdagen
Charlotte Kirchheiner har altid været optaget af samfundsudviklingen. Hun har en kandidatuddannelse i lokalsamfundsudvikling og har i mange år kæmpet for enkelte projekter. Hun har blandt andet arbejdet med at hjælpe voldsramte kvinder, kæmpet imod en motorvej og etableret den deleøkonomiske platform Villavenner.dk.
Lærer og S-kandidat: Målstyring og test overskygger faglighed og dannelse
"Jeg har tidligere lavet mange projekter, hvor man kæmper lidt alene og på lidt løs basis. Men nu har jeg fået nok af at arbejde i foreninger og som selvstændig med samfundsudvikling. Det er fantastisk at træde ind i det politiske rum, hvor man kan bidrage med sine egne tanker til det, vi skal kæmpe for", siger Charlotte Kirchheiner.
Hun fortæller endvidere, at de skolepolitiske mærkesager ikke står øverst på ønskelisten, hvis vælgerne stemmer hende i byrådet.
"Jeg synes allerede at jeg gennem min stilling som lærer på Rungsted Skole og medlem af Pædagogisk Udvalg, og bestyrelsen i min søns børnehave, har stor indflydelse på, hvordan det fungerer. Jeg får allerede udlevet noget af det, jeg har af ønsker på mine børns skole og børnehave og på min arbejdsplads", siger hun.
Lærer og kandidat: Liberal skolepolitik handler om frihed til skolerne
Charlotte Kirchheiner underviser i tysk, madkundskab, idræt og musik på Rungsted Skole, er 40 år og stiller op til byrådet i Hørsholm. Ved kommunalvalget i 2013 fik Det Konservative Folkeparti 39,6 procent af stemmerne og dermed otte pladser i byrådet.
I Folkeskolens Kandidatprøve kan du se, hvad hun har svaret på 12 skolepolitiske spørgsmål og teste dine egne holdninger op imod kandidaternes:
Læs mere
Charlotte Kirchheiner i FolkeskolensKandidattest