Frederiksberg vil lave ny læreruddannelse med fokus på udsatte børn
Frederiksberg Seminarium har søgt om at lave en profillæreruddannelse med fokus på udsatte børn og tosprogede. De studerende skal have linjefagene specialpædagogik, dansk som andetsprog plus to nye linjefag i udsatte børn og børne/ungepsykiatri.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Uddannelsen skal skabe en lærerprofil, der kan gå ind i AKT, specialklasser og støttefunktioner for elever med adfærds- og psykiske problemer. De nye lærere skal også kunne arbejde særligt med elever med anden etnisk baggrund.
"Der er jo store problemer med samarbejdet mellem skolerne og de sociale myndigheder. Jeg tror at det er godt, hvis der er nogle, som definerer sig selv som lærere, som har de her kompetencer. Det vil styrke samarbejdet", siger studierektor på Frederiksberg Seminarium Thøger Johnsen.
Lærerne skal kunne nedbringe restgruppen
Uddannelsen ligner den almindelige læreruddannelsen i opbygninge med længde, praktik, bacheloropgave og pædagogiske fag. Men seminariet har søgt om dispensation for reglen om, at de studerende skal have dansk, matematik eller naturfag. Der er også søgt om dispensation til at oprette nye linjefag.
Linjefagene specialpædagogik og dansk som andetsprog vil der ikke blive ændret på. Det nye linjefag i socialt udsatte børn skal læses på Den sociale Højskole, mens linjefaget i børne/ungepsykiatri skal læses på sygeplejerskeuddannelsen.
"Denne uddannelse vil skabe en lærerprofil, som kan gå ind i udviklings- og forskningssamarbejde med universiteterne for at få belyst, hvordan folkeskolen får nedbragt restgruppen", lyder det i ansøgningen fra seminariet som hører under Professionshøjskolen Metropol.