Kender du jobbet?

Markus Højbjerre Lindø er ny lærerstuderende på Via i Silkeborg, hvor også hans hustru læser til lærer.

"Jeg har hele min barndom fået at vide, at lærerjobbet er givende"

Markus Højbjerre Lindø er ny lærerstuderende på lærer­uddannelsen Via i Silkeborg - stærkt motiveret af sine bedsteforældre og sin kæreste.

Offentliggjort Sidst opdateret

Hvorfor har du skiftet studie?

”Jeg læste samfundsfag, fordi jeg gerne ville være gymnasielærer. Det fandt jeg ud af, at der ikke er så stor efterspørgsel efter. Når jeg så tænkte over, hvilke job der kunne være til mig, hvis jeg ikke skulle være gymnasielærer, så var det slet ikke de karriereplaner, jeg havde, og jeg kunne ikke se mig selv i en kommune, en ambassade eller et ministerium”.

Hvorfor valgte du læreruddannelsen i Silkeborg?

”Min kæreste, som nu er blevet min kone, havde læst til ernæringsassistent og fik en HF, som hun ikke helt vidste, hvad hun skulle bruge til. Jeg opfordrede hende til at søge ind på læreruddannelsen. Hun valgte uddannelsen i Silkeborg, så da jeg selv fandt ud af, at jeg ville være lærer, så lå den lige til højrebenet. Min kone skal ikke have samme fag, men det bliver på samme uddannelse. Jeg ved ikke helt, hvad det betyder for, hvor meget vi er sammen på uddannelsen".

"Det bliver en helt ny start. Jeg glæder mig til det sociale, og jeg kunne godt tænke mig at være en del af de foreninger, der er på uddannelsen. Jeg har før pendlet mellem Horsens og Aarhus. Vi har lige fået en lejlighed i Silkeborg, og jeg glæder mig til at bo i byen, hvor jeg skal studere”.

Hvad tiltrækker dig ved at blive lærer?

”Jeg vil gerne gøre en forskel for unge. Jeg vil føle, at jeg kan lære fra mig, fordi jeg selv er så opsøgende efter ny viden. Jeg er lektiementor for to drenge. Via mit mentorarbejde ved jeg, at jeg synes, det er sjovt at arbejde med børn. Og så vil jeg gerne prøve at formulere mig knap så akademisk, som vi gjorde på universitetet. Lære at forklare min viden på mere fantasifulde måder, så børnene kan se det i billeder”.

Hvilke fag vil du gerne have?

”Jeg skal have matematik det første år. Jeg kommer også til at vælge samfundsfag. Jeg kunne også godt tænke mig dansk, hvis det er muligt – ellers historie.

Hvilke joberfaringer har du?

CV Markus Højbjerre Lindø

2024-: Læreruddannelsen på professionshøjskolen Via i Silkeborg.

2023-: Lektiehjælpsmentor i MentorDanmark for to drenge – en fysisk og en online.

2022-2024: Samfundsfag på Aarhus Universitet.

2020-2022: Sabbatår med job i Netto og Bilka.

2020: Student fra Rybners Gymnasium i Esbjerg.

”Jeg har erfaring som lektiehjælper fra MentorDanmark, og så har jeg søgt flere job som lærervikar, men ingen bed på. Jeg vil gerne fortsætte ved MentorDanmark for at få noget erfaring og tjene nogle håndører ved siden af SU".

"Vi skal jo i praktik i løbet af uddannelsen, så jeg ved ikke, om jeg kan være lærervikar ved siden af. Men hvis man kan, vil jeg søge et vikarjob. Men der er rift om lærervikarstillingerne, og de kan være svære at få”.

Hvilke egenskaber er de vigtigste at have i lærerjobbet, tror du?

”Jeg tror, det er tålmodighed og formidlingsevner. Man kommer ud for, at man skal formidle noget til nogle, som ikke forstår det i første omgang. Så skal man være klar til at omstrukturere sin måde at forklare tingene på og forklare det på andre måder. Og så skal man altid være sød og rar. Jeg vil gerne være en rollemodel for eleverne, så der er flere, der søger lærerjobbet i fremtiden”.

Hvem har inspireret dig til dit valg af uddannelse?

”Begge mine bedsteforældre har været skolelærere. De er pensionerede nu, men jeg er vokset op med at høre om, hvor glade de var for lærerjobbet. Jeg har hele min barndom fået at vide, at lærerjobbet er givende. Det var også derfor, jeg anbefalede min kone at søge ind. Og så besluttede jeg kort tid efter, at det er et job, som jeg også gerne vil have”.

Hvor ser du dig selv om fem år?

”Så er jeg forhåbentlig blevet lærer. Min drøm lige nu er at blive efterskolelærer eller lærer på en privatskole. Man hører om så meget kaos i folkeskolen, så det skal jeg først prøve kræfter med, før jeg kan afgøre, om det kunne være et job for mig. Men min drøm kan hurtigt ændre sig, hvis jeg får gode oplevelser i praktikken eller som lærervikar”.