Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Ligesom andre steder har elever på Hjerting Skole ved Esbjerg længe sat deres bukser et godt stykke nede på numsen. Men ifølge viceinspektør Klaes Sørensen er bukserne det seneste stykke tid røget længere og længere ned.
»Nogle af lærerne blev simpelthen forstyrret og provokeret af den måde, drengene satte deres bukser på. Det er ikke særlig hygiejnisk at have hjemkundskab med frit udsyn til hele bagpartiet«, siger han.
Derfor valgte skolens ledelse sammen med skolebestyrelsen at melde officielt ud, at eleverne skal klæde sig anstændigt og ikke sætte deres bukser, så andre bliver provokeret.
»Vi var nødt til at reagere, når vores lærere følte sig utilpasse, men det er også vigtigt at passe på de elever, der kan føle sig presset til at gå klædt på en outreret måde. Vi har før været udsat for, at piger helt ned i 2. klasse troppede op med høje hæle. Dengang forklarede vi forældrene, at den type fodtøj ikke er hensigtsmæssig for børn, der skal kunne lege og løbe omkring i frikvarteret«, siger Klaes Sørensen, der har været ansat på Hjerting Skole siden 1976 og som viceinspektør siden 1997.
Nogle vil måske undre sig over, hvordan et par hængerøvsbukser kan være hæmmende på samme måde som højhælede sko. Men viceinspektøren mener, at det er to sider af samme sag.
»Ud over at det ikke er særlig hygiejnisk med bukser helt nede omkring lårene, så er der ingen af de drenge, der vil kunne løbe fra en eventuel ildebrand. Med bukserne så langt nede, som de sidder nu, vil de have besvær med at gå fra en«.
På trods af alt mediepostyret synes Klaes Sørensen, at eleverne har taget både forbuddet og postyret rigtig flot.
»Der har været meget hurlumhej omkring dem, men det har allerede lagt sig igen. Vi havde da frygtet, at nogle elever ville have svært ved at takle situationer med de mange tv-folk og kameraer. Men jeg føler ikke, der er nogen, der har provokeret yderligere. Faktisk fornemmer jeg, at de vil tage forbuddet til sig og dukke op på skolen efter vinterferien med bukser, der sidder, hvor bukser skal sidde«.
Hængerøvs-læserbreve fra JydskeVestkysten
En måde at udtrykke sig på
»Voksne har altid ladet sig provokere, men det er hverken en provokation eller kapløb om, hvem der er mest sej. Det er bare en måde at udtrykke sig på, det er ikke for at 'sende seksuelle signaler'.
Vi synes egentlig ikke, at der skulle være nogen grænse, for folk burde selv bestemme, hvordan de er klædt på«.
Thomas, Anders og Karsten
7.b, Kruså Skole
Det er jo moden
»Jeg synes, det er okay, at drengene går i hængerøvsbukser. Det er da deres og forældrenes egen sag. Og nej, det er ikke okay, at en skole i Hjerting har forbudt hængerøvsbukser. Det bliver det efter min mening bare værre af. Hvad bliver det næste så, der skal forbydes?
Så længe drengene følger med i undervisningen, må det da være det vigtigste.
Det er jo moden. I kan jo bare selv gå ned i butikken Quint i Kongensgade og se, hvordan ekspedienterne går rundt der. Så skal I se hængerøvsbukser«.
I.M. Fyhn
Det ser sjusket ud
»Jeg er meget enig i kampen mod 'hængerøvene'.
Hjerting Skole har taget et godt initiativ. For det ser virkelig sjusket ud.
Jeg tror, de fleste personalechefer vil tage sig til hovedet bare ved tanken om at ansætte en ny medarbejder med 'hængerøv'. Seriøse firmaer vil ikke have deres image og logo forbundet med 'medarbejdere med hængerøv'.
Hvis hængerøvene gerne vil have et arbejde, vil det nok være en god idé at starte med at kvitte hængerøven«.
Per
9.c, Hjerting Skole
Der er jo ingen grænser
»Jeg er mor til tre børn, der er både pige og drenge. Jeg har stor forståelse for unge/børn, som gerne vil følge moden, men der er jo ingen grænser med galskaben i modeverdenen.
Bare maver og meget synlige underbukser er ikke noget, som hører til i skolen«.
Mette Eliassen