Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
En flaske rødvin
Skræl af to mandariner
Tre styk hel kardemomme
Tre hele nelliker
Et styk hel ingefær
Fire centimeter hel kanel
Rosiner
Mandler
To deciliter portvin
Hæld halvanden deciliter rødvin i en gryde. Tilsæt mandarinskræller og krydderier. Varm blandingen op knap nok til kogepunktet og lad den stå i ti minutter uden at koge. Si ekstrakten. Varm ekstrakten op med resten af rødvinen, rosiner og mandler til lige under kogepunktet. Sluk og tilsæt portvin. Et godt tip er at lægge rosinerne i blød i en anelse portvin.
For ekstra varme til kroppen, ekstra rød næse og ekstra røde julekinder kan portvinen
udskiftes med snaps.