Opskrift på julegløgg

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En flaske rødvin

Skræl af to mandariner

Tre styk hel kardemomme

Tre hele nelliker

Et styk hel ingefær

Fire centimeter hel kanel

Rosiner

Mandler

To deciliter portvin

Hæld halvanden deciliter rødvin i en gryde. Tilsæt mandarinskræller og krydderier. Varm blandingen op knap nok til kogepunktet og lad den stå i ti minutter uden at koge. Si ekstrakten. Varm ekstrakten op med resten af rødvinen, rosiner og mandler til lige under kogepunktet. Sluk og tilsæt portvin. Et godt tip er at lægge rosinerne i blød i en anelse portvin.

For ekstra varme til kroppen, ekstra rød næse og ekstra røde julekinder kan portvinen

udskiftes med snaps.