Konfliktstøtte eller ej
Nyuddannede lærere skal have været medlem af fagforeningen i mindst to år for at få konfliktstøtte
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
I foråret 1999 blev 35 medlemmer af DLF opmærksomme på, at de i tilfælde af en konflikt ikke var berettiget til konfliktstøtte.
De havde alle været medlem, siden de blev færdiguddannet. Men i DLF er man kun berettiget til konfliktstøtte, hvis man har meldt sig ind, mindst to år før man er færdiguddannet.
Det havde fået Jørn Kokkendorff, Århus Lærerforening, til at foreslå, at nyuddannede, som havde meldt sig ind senest tre måneder efter deres første ansættelse, skulle være berettiget til konfliktstøtte.
'Vi kan ikke leve med at have ret til at sende folk i konflikt, uden at de får konfliktstøtte', sagde Monika Stabel Nielsen, Holstebroegnens Lærerkreds, i sin støtte til Jørn Kokkendorffs foreslag.
Rasmus Møller, Lærerstuderendes Landskreds, opfordrede til, at man stemte forslaget ned.
Formand for organisationsudvalget, Karsten Holst, argumenterede for, at reglerne ikke skulle ændres.
'At få indflydelse i en forening er aldrig gratis. Men hvis man vælger at være med, så får man til gengæld noget', sagde han.
Han lovede, at DLF nøje vil vurdere hver enkelt ansøgning om fritagelse for karens, og hvis begrundelsen er nogenlunde, vil medlemmet blive fritaget for karensperioden.
'Hovedstyrelsen ønsker at have alle medlemmer med i en konflikt', sagde han.
Efter det tilsagn forkastede kongressen Jørn Kokkendorffs forslag.