Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Tidsskrift for folkeskolens elever
I over et år har Lærerforeningernes Materialeudvalg arbejdet energisk for at skabe et skoletidsskrift »Rundt i verden«. Man vil sætte de betydningsfulde aktuelle begivenheder rundt i verden i forbindelse med de forskellige fags stof ved at give eleverne en række letlæselige, illustrerede artikler i hånden.
I det første nummer vises, hvordan det kan gøres. En ny tronfølgelov åbner prinsesse Margrethe adgang til den danske trone det bliver til en artikel om regerende dronninger samfundskundskab og historie!
»Galathea«-ekspeditionen giver anledning til en artikel om søelefanternes ø mellem New Zealand og Sydpolarlandet naturhistorie og geografi!
Grønland er med den nye grundlov ikke mere en koloni, men en del af Danmark så fortælles der af to unge grønlændere om alt det nye, der sker i deres land geografi og historie! Oversvømmelserne i Holland, bestigningen af Mount Everest, jordskælvet i Grækenland det er alt sammen med i form af korte, interessevækkende artikler.
Bladet kan bruges til læsning i timerne til opgaver i skriftlig dansk, gruppeundervisning eller emneundervisning. Der er mange muligheder.
Folkeskolen nummer 39
September 1953
For 25 år siden
Tilbud til de unge
Herlev Kommunes skolevæsen åbner nu skoleporten igen for unge, der har opfyldt den niårige undervisningspligt, men som efter ét eller flere år endnu ikke er kommet i gang med en formaliseret uddannelse. Det er den gruppe unge, der går under betegnelsen »restgruppen«.
De får tilbudt et toårigt forløb, hvor de skiftevis går i skole og arbejder 40 timer ugentligt.
»Vi indfører faktisk det 10.-12. skoleår, og selv om vi gerne vil være fleksible, hvis en elev skulle få tilbudt en læreplads i løbet af de to år, må vi stå fast ved, at de unge går ind i et toårigt undervisningsforløb. Ellers vil projektet meget nemt få karakter af en ventesalsposition«, siger skoledirektør Niels Jørgen Bisgaard, Herlev.
»Projektet hedder UKA, Undervisning Kombineret med Arbejde. Vi starter med 40 elever, der bliver delt i to hold. Arbejdspladsen er under hele forløbet sikret en medarbejder, idet de to hold skiftevis er i skole og på arbejde. To elever deler altså én arbejdsplads«.
Folkeskolen nummer 36
September 1978