Fortæl om skolens holdning til uopfordrede ansøgninger
Jobsøgende bør nemt kunne finde ud af, hvordan arbejdspladsen behandler ansøgninger, der ikke matcher et stillingsopslag.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Vil du gerne arbejde på en bestemt skole, er det oplagt at sende en uopfordret ansøgning, men hvordan gør man det bedst, og hvordan bliver ansøgningen behandlet på skolen? Svarene på den slags spørgsmål er ikke altid nemme at finde, fordi færre skoler gør sig den ulejlighed at offentliggøre deres politik på området. Risskov Skole i Århus er en undtagelse. Her er en underside på skolens websted helliget ansøgninger, som man ikke har bedt om, og den korte tekst oplyser om det meste, som en ansøger har brug for at vide, før vedkommende sætter fingre på tastaturet. »Vi har anbragt teksten på hjemmesiden, fordi vi navnlig i foråret får mange ansøgninger, uden at vi slår stillinger op, og fordi vi ved, at mange potentielle ansøgere besøger vores hjemmeside«, siger konstitueret pædagogisk leder Christian Henriksen. Risskov Skole er en af de skoler i Århus Kommune, der får rigtig mange uopfordrede ansøgninger. Alene af den grund er der behov for information. Men Christian Henriksen mener, at alle skoler bør informere potentielle ansøgere så godt som muligt. »Vi opfatter det som en god service at komme med den slags oplysninger. Alle, der har lyst til at arbejde et sted, skal nemt kunne finde ud af, hvordan vi forholder os, hvis de sender en ansøgning. På den måde får både ansøger og arbejdsplads det bedste udgangspunkt, når der skal rekrutteres nye medarbejdere«, siger den konstituerede pædagogiske leder. Hvis man vil sende en uopfordret ansøgning, er det formentlig oplysninger af denne art, som man har brug for:
. Er skolen interesseret i den slags ansøgninger? . Bliver der svaret på uopfordrede ansøgninger? . Bliver uopfordrede ansøgninger gemt? . Kommer uopfordrede ansøgere i betragtning til vikariater? . Er det ligegyldigt, om man mailer eller sender ansøgningen med posten? . Er det ok at komme forbi skolen med ansøgningen? . Kan man bede om at få en samtale, hvis man kommer forbi? . Kan man få en rundvisning på skolen? . Skal man også søge, hvis skolen slår en stilling op? . Hvor længe opbevarer skolen uopfordrede ansøgninger?