Debat
Hvis ingen kan være imod, så er det tom snak
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Sikke en skuffelse, Tina Nedergaard.
Dels at partnerskabet ikke blev et partnerskab, dels at du, vores minister, er fræk nok til at give lærerne ansvaret ved at påstå, at det skyldes lærernes afvisning af et højt niveau for folkeskolen.
En uhørt fornærmelse!
Det er så idiotisk. Hvordan kan du overhovedet tænke så lavt om den gruppe, som du samtidig mener kan være med til at hæve skolens niveau?
Skulle vælgerne tro på, at lærerne ikke ønsker en bedre folkeskole?
Absurd.
Det er skræmmende og sørgeligt, at vores minister kan få sig selv til at bruge lærerne i et politisk spil, der skal gøre lærerne til de skyldige i regeringens håbløse politik.
Hvis de høje ambitioner ikke følges med konkrete beskrivelser af midlerne, er det kun mundsvejr, som ingen kan være imod. Hvem vil dog have et lavt ambitionsniveau?
Kender du banalitetsprøven: Hvis ingen kan være imod, er det tom snak.
Flere af regeringens punkter kan da sættes i gang uden lærernes godkendelse eller medvirken, men hvor lærerne skal være ansvarlige for skoleløftet, skal vi da kende midler og betingelser, inden formanden skriver under. De nuværende vilkår i folkeskolen slår næppe til.
Hvis Anders Bondo havde skrevet under på regeringens punkter for en bedre folkeskole, så havde han skrevet under på en partipolitisk blankocheck, som vi selv skulle indløse på ukendte vilkår. Det er lærerne altså begavede nok til at gennemskue.
Og så er det noget patetisk sludder at antyde, at DLF har nedlagt veto, og at du er offer for DLF's uambitiøse magt.
Forløbet fortæller langt mere om håbløs politisk strategi end om DLF.
Dertil kommer det tåbelige i at forsøge karaktermord på lærerne efter flere års genopretningsarbejde efter skaden fra Haarders vellykkede ditto.