Beklager ikke hvervebrev
Lederforeningen og Danmarks Skolelederforening er stadig uenige
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Den enkelte skoleleder må selv afgøre, hvilken forening han vil være medlem af. Så langt var Jens Færk fra Lederforeningen og Hans Martin Jepsen fra Danmarks Skolelederforening, DS, enige, da de i sidste uge mødtes for at drøfte det hvervebrev, som DS har sendt til medlemmer af Lederforeningen (omtalt i Folkeskolen nummer 20). Men det er stort set også det eneste, de er enige om.
Jens Færk tog initiativ til mødet, fordi han er stærkt utilfreds med, at DS går på strandhugst i Lederforeningen (se hans kommentar i Folkeskolen i sidste uge). Men det lykkedes ikke at få DS til at beklage brevet.
'Det er jeg naturligvis ikke tilfreds med, men jeg tror nu nok, at Hans Martin Jepsen blev klar over det uheldige i, at DS sender et hvervebrev ud til vores medlemmer. Det håber jeg, han har forstået', siger Jens Færk.
Men Hans Martin Jepsen mener ikke, brevet er uheldigt.
'Jeg forstår ikke Færks forargelse. Det er ikke anderledes, end da Danmarks Lærerforening sendte et brev til vores medlemmer og tilbød dem frit lejde, hvis de vendte tilbage til DLF', siger han.
Med udtrykket frit lejde henviser Hans Martin Jepsen til, at DLF i efteråret 1998 skrev til skoleledere, der havde meldt sig ud, og tilbød, at de kunne vende tilbage til DLF uden at få to års karenstid, hvor man ikke kan få hjælp i form af for eksempel juridisk assistance.
Der er imidlertid den vigtige forskel, at DLF har forhandlingsret for skolelederne, mens Hans Martin Jepsen i sit brev argumenterer med, at DS er tæt på at opnå den. En påstand, der overhovedet ikke er hold i, mener Jens Færk, der derfor beskylder DS for at manipulere.
Ud over at debattere hvervebrevet talte de to formænd også om, hvad der skal til for at samle skolelederne i én forening. Men der er ikke udsigt til en fusion.
'Jeg kan konstatere, at vi fortsat er uenige om ledernes lokale tilhørsforhold', siger Jens Færk.
Hans Martin Jepsen understreger da også, at intet tyder på, at Danmarks Skolelederforening er på vej tilbage i DLF. Alligevel har de to formænd aftalt at mødes igen. Der er ikke sat dato på, men Jens Færk vurderer, at det kan blive aktuelt, når DS har fået svar på sin anmodning til Kommunernes Landsforening om at få forhandlingsret (se Folkeskolen nummer 20).
'Når Kommunernes Landsforening har sagt nej til DS, må Hans Martin Jepsen være interesseret i et nyt møde', siger Jens Færk.
stan