Rådgiver for unge mod stoffer
Folkeskolen er gået på jagt i mudderet ved årets Roskilde Festival for at vise et lille udpluk af de lærere, som hvert år besøger festivalen som gæster, musikere, sandwichsvingere og sikkerhedsvagter
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Egne dyrekøbte erfaringer med stoffer er grunden til, at lærerstuderende ved Zahles Seminarium i København Claus Vinding, 33, i år står ved en orange HT-bus og rådgiver unge om stoffer og alkohol. Han er vagtansvarlig for Bagmændene, som er en undergruppe af Stofrådgivningen i København. Det er for eksempel ham, der sørger for, at samaritterne bliver tilkaldt, når unge kommer til bussen med en af deres overdoserede kammerater midt om natten.
»Alle der står her har erfaringer med stoffer. Det betyder meget, når man skal tale med de unge. I løbet af natten er der altid nogle, der kommer herover, fordi de er bange for, at de får klippet deres armbånd, hvis de går til samaritterne«.
Claus Vinding kan bruge nogle af sine kundskaber fra læreruddannelsen i sit arbejde på festivalen.
»Alle folk skal behandles individuelt. Nogle er meget erfarne med stoffer, og andre overvejer, om de skal tage den første pille. Jeg kan også se en sammenhæng i den måde, vi giver de unge kundskaber og dannelse på«.
Han fortæller, at folk ofte søger behandling, efter at de har haft en snak med nogle af mændene ved bussen.
Claus Vinding har ikke været på festival i flere år. Denne er den første, han oplever helt uden stoffer og alkohol, og det har han ikke nogen problemer med.
»I går var jeg ovre og se Arcade Fire på Arena, og det havde jeg forventet ville være lidt svært. Men det var det slet ikke - man blev helt høj af stemningen og musikken alene«.
Claus Vinding venter stadig på at kysse sin første lærer på festivalen. .