Anbefalinger

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bog Tæt på flugten fra jødisk fundamentalisme

"Uortodoks" af Deborah Feldman er en bog, der har optaget mig meget. Den handler om en ung ultraortodoks jødisk pige, som vokser op i et ultraortodoks hjem og sætter spørgsmålstegn ved sit miljø. Hun ender på biblioteket og finder ud af, at kvinder kan være noget andet end det, hun kender.

Først da personerne i bogen taler om 9/11, går det op for mig, at det er en nutidig roman, for på beskrivelserne kunne den lige så godt have foregået på et helt andet tidspunkt.

Bogen bygger på forfatterens eget liv og handler om, hvordan hun bryder fri. Hold da op, det er interessant at få et indblik i noget, vi underviser om. Hun har ikke et skidt liv, men hun finder ud af, at der også findes andre kvinderoller, og bryder ud. Det er en god bog at få forstand af. Den findes også som film på Netflix.

"Uortodoks" af Deborah Feldman

Hjemmeside Kristendomsfornyelse på Emu

Danmarks læringsportal Emu har fået et nyt liv. Her er faktisk kommet aktiviteter til aktuelle emner under kristendomsfaget. Historisk-kritiske metoder er skrevet mere frem i det nye faghæfte, og der er mange gode artikler på Emu'en, der kan bruges.

Der er også flere emner under fjernundervisning, som er gode. Flere forløb lægger op til diskussioner om jødedom og identitet i Danmark før og nu. Der er også et dilemmaforløb, som er lagt op i forbindelse med coronapandemien. Det handler om, at et liv ikke kan gøres op i kroner og øre.

Jeg tror ikke, der er så mange, der har opdaget, at der er kommet ting ind i Emu'en, der virkelig kan bruges til noget. Det er ikke helt perfekt, men der er gode takter i det.

emu.dk

Video Bettingreklame fanger eleverne

Når jeg ser nyheder, film og reklamer, tænker jeg religionsfagligt. Der er meget at hente. Et eksempel er en reklame fra Betsafe. Den varer 30 sekunder og lægger sig op ad fadervor i opbygningen. Den har jeg taget med i undervisningen.

Den kan bruges til at tage hul på blasfemidebatten. Kan man tillade sig at bruge det hellige budskab i en reklame for gambling?

Reklamen viser, at der er kulturelle koder, der går igen i vores samfund og er helt tilbage fra bibelsk tid. Den fanger eleverne fuldstændig. Jeg tror på, at det gælder om at have øjne og ører åbne og ikke kun bruge tekstbøger i undervisningen. Vi må didaktisere de kilder, vi møder i hverdagen.

YouTube: Søg efter: fodboldvor

New mailCopy

Læs mere

What do you want to do?
Newmail