Støtte til omskoling

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fyn er ikke det område i Danmark, der er hårdest ramt af lærermanglen, men den er dukket op på det vestlige Fyn, og øen har samtidig en del ledige akademikere. Derfor har det regionale arbejdsmarkedsråd besluttet at give økonomisk støtte til at omskole blandt andre magistre til job i folkeskolen. De skal på seminariet og have en fuld læreruddannelse, men med merit for for eksempel deres universitetsfag eller en uddannelse fra håndarbejdsseminariet i Kerteminde eller friskolelæreruddannelsen i Ollerup. I modsætning til de læreruddannelser på særlige vilkår, som er i gang i Vordingborg og på vej i Holbæk, så vil man på Fyn give uddannelsesydelse i op til fire år, så de ledige, som i forvejen har tilbragt en årrække på Statens Uddannelsesstøtte for at få deres magistergrad, kan gennemføre læreruddannelsen på økonomiske vilkår svarende til dagpengene.

'Vi har mange ikke-uddannede gående i lærerjob, og det er uholdbart i længden', siger formanden for Vends Herreds Lærerkreds på Vestfyn, Heine Bekskov Kristensen.

'Men jeg kan kun komme i tanke om en enkelt, der er magister, og jeg har nok lidt svært ved at forestille mig, at der går mange ledige akademikere rundt og gerne vil ind i folkeskolen'.

Heine Kristensen satser i stedet for på i samarbejde med Middelfart Kommune at tage det lange seje træk, der skal gøre lærerjobbet og de kommunale arbejdspladser attraktive, så flere unge vil søge på seminariet. Kredsen har netop indgået aftale med Middelfart om 60 timer ekstra individuel tid til nyuddannede og nyansatte lærere.

kara