www.rejseklar.dk

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man surfer på Nettet, er der tit og ofte langt imellem de friske pust. Alt for mange www-sider er mere end almindeligt kommercielle, og mange glemmer, hvad brugeren egentlig vil have - nemlig information og underholdning. I sidste uges NETopNU beskrev vi, hvordan der ligger store udfordringer i at formidle undervisning på Internettet.

www.rejseklar.dk er en banal, men interessant side. Der hersker ingen tvivl om, at hensigten med denne web er at guide brugeren til et rejseselskab for på den måde at sælge en ferierejse - det er der ikke noget nyt i. Det spændende ved denne side er, at den benytter sig af det oldgamle pædagogiske kneb om guleroden og æslet. Som belønning for et besøg oplyses brugeren med sjove informationer om global befolkningstæthed, gennemsnitlig indkomst, generelle oplysninger om enkelte lande og meget andet.

Denne uges NETopNU er redigeret af

Jimmi Hansen og Christian Ravn

Læs også side 38