Debat

Løft til folkeskolen – lad privatskolerne inkludere

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man virkelig vil give folkeskolen et løft, så ligger fremgangsmåden ligefor, og den er let at finansiere. Man skal blot lade privatskolerne klare inkluderingen og gøre deres tilskud afhængigt af, om de opfylder det pålagte.

Det vil helt sikkert give det »løft«, som man efterlyser, og finansieringen er allerede sikret. Nu vil der jo nok lyde nogle røster, som vil tale imod en sådan ordning, men da man jo i forvejen er i vane med at »tromle« undervisere, skulle det jo ikke udgøre det store problem. Erfaring og viden er jo, som man siger, »noget billigt skidt«.

Hvorfor egentlig ikke forlange lidt til gengæld for de 70-80 procents støtte? Hidtil har friskolerne kun nydt fordele og ikke taget del i de ulemper, som uundgåeligt altid følger med.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Selvfølgelig skal vi da have en friskole her i landet. Det er jo en arv fra Grundtvig og Kold. Men det står jo ingen steder skrevet, at de skal fritages for alle vanskeligheder, som rammer underskolen. Man har vænnet sig til, at alle besværligheder klares af folkets skole, og alle fordele går til den private skole. Er det ret og rimeligt?

Jeg mener, at det ville være mere rimeligt, hvis der var en vis sammenhæng mellem tilskud og ansvar for de »svage«.

Hvis man ønsker at være fritaget for forpligtigelsen, ja, så må man klare sig selv - uden tilskud.

Det ville give et gevaldigt løft til folkeskolen, og det ville være ganske gratis. Det ville kunne ordnes inden for det gældende budget. Man ville endog få mange penge tilovers. Men vil man mon det?