OK '97

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerforeningens formand, Anni Herfort, har talt med FTF's blad Fællesrådet, og formanden for lærernes arbejdsgiveres organisation, Kommunernes Landsorganisation, Lejres borgmester Evan Jensen (V), får taletid i Danske Kommuner.

- Den arbejdstidsaftale, der blev indgået i sin tid - og som blev suppleret i '95 - skal vi også se på. Der kan ligge flere timer til undervisning. Forberedelsestiden (F-tid) bør ikke være lig undervisningstiden (U-tid). Det er meget relevant at få kigget på, når vi laver ny overenskomst , siger Evan Jensen som forklaring på, hvordan der skal blive flere penge til undervisningsmaterialer.

- Det er helt utidigt at tage fat på forberedelsesfaktoren (læreren får i dag en times forberedelse per undervisningstime). Forberedelsestiden er et overenskomstspørgsmål. Det kan de ikke pille ved. Der bliver ingen aftale med os ved næste overenskomstforhandlinger om en forringet forberedelsesfaktor , siger Anni Herfort.