Ikke hemmelig, men dyr

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sønderjyske lokalkredse skal betale fynske kredse 40.000 kroner til afvikling af underskuddet i Selskabet for Job- og Kvalitetsudvikling, fremgår det af 'Kreds Nyt' fra Aabenraa Lærerkreds. Og aftalen om udgiften var ikke hemmelig, som antydet i Folkeskolen, skriver Per Sand Pedersen. Men man havde lovet de fynske kredse, at ingen af parterne måtte udtale sige yderligere til pressen.

Ud over de 40.000 kroner har sønderjyderne haft 'mindre udgifter' til advokater, står det i Kreds Nyt. Til Folkeskolen oplyser Per Sand Pedersen, at advokatregningen lyder på 17.000 kroner.

I Odense Lærerforening fortæller den netop tiltrådte kredsformand, Bo Tryggedsson, at fynboernes advokat koster kredsene cirka 40.000 kroner.

Det samlede underskud i selskabet var 800.000 kroner, og Fyns Amts kredse betaler hver måned tre kroner per medlem af på gælden.