Europas korteste sommerferie
Mange steder i Danmark havde skolerne kun seks ugers sommerferie i år. Det er europæisk bundrekord - kun børn i Tyskland og Lichtenstein må også nøjes med seks uger. I Letland og på Malta varer ferien 13 uger, og omkring ni uger er det almindeligste.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Næste år er der i Danmark lagt op til syv ugers sommerferie, og derudover holder næsten alle kommuner en uges efterårsferie og en uges vinterferie. Men også i de fleste af de øvrige europæiske lande holder børnene en uge fri i februar enten til at komme op i bjergene på ski eller til at fejre karneval. En uges tid fri i løbet af efteråret er også udbredt i de fleste europæiske lande, fremgår det af Eurydices' sammenligning af ferierne i det kommende skoleår. Til påske nøjes danske børn med en uges ferie, mens både Belgien, Grækenland, Frankrig og Skotland holder to uger.
Heller ikke i løbet af året har Danmark mange løse helligdage i det kommende skoleår. Fire fridage kan det blive til - store bededag, Kristi Himmelfart og anden pinsedag. I Tyskland har man i nogle regioner op til 10 løse helligdage, i Polen har børnene syv løse fridage, mens finner og skotter må nøjes med tre. Det er meget forskelligt fra land til land, hvor stor en del af feriekalenderen, der er centralt fastlagt. Men hvor vi i Danmark hidtil har haft en 200 skoledage årligt, skal svenske kommuner kun placere 178 skoledage. I Irland har de yngste børn krav på 183 skoledage om året, mens de ældre klasser og gymnasieelever kun får undervisning 167 dage om året. I Island har eleverne krav på minimum 15 ugers ferier i løbet af et skoleår.
Tallene fremgår af EU's uddannelsesdatabase Eurydice's foreløbige opgørelse af det kommende skoleår.