Forsøg med 16 ungdomskommuner

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ungdomsombudsmand, Internet-café, ungdomshus, ungdomsradio. Det er nogle af de ingredienser i en lokal ungdomspolitik, som 16 nyudpegede kommuner og en københavnsk bydel vil satse på i en treårig forsøgsperiode.

Regeringen har afsat 33 millioner kroner til forsøget med ungdomskommuner, og 52 af landets 275 kommuner havde søgt om at deltage. De udvalgte kommuner er Arden, Esbjerg, Frederikshavn, Haderslev, Hillerød, Holbæk, Horsens, Hvidovre, Ikast, København, Morsø, Nørre Djurs, Roskilde, Silkeborg, Suså, Vejle og Østerbro Bydelsråd. Initiativet er et led i regeringens bestræbelser på at skabe en sammenhængende ungdomspolitik i Danmark. Undervisningsminister Ole Vig Jensen er tovholder på projektet, som i alt ni ministerier er involveret i.

De udvalgte kommuner har forpligtiget sig til at arbejde ud fra regeringens ti ungdomspolitiske målsætninger og til at inddrage unge i forsøget. Det overordnede mål er, at alle unge skal have mulighed for en indholdsrig ungdom, hvor de deltager aktivt i samfundsudviklingen.