De kommunale arbejdspladser skal have en stresspolitik
Tillidsrepræsentanter og ledere på de kommunale arbejdspladser får nu hjælp til at udarbejde en stresspolitik. Det er arbejdsgivernes og de ansattes fælles personalepolitiske forum, der har udsendt en vejledning.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Cirka hver tiende medarbejder i den erhvervsaktive alder er stresset i et sådant omfang, at der bør sættes ind, og strukturreformen gør det ikke bedre. Ledelsen har - selvfølgelig i samarbejde med medarbejderne - ansvaret og muligheden for at skrue ned for den arbejdsbetingede stress. Med vejledningen giver vi et nyt værktøj til de nye kommuner og regioner", siger DLF-formand Anders Bondo Christensen, der er næstformand i Det Personalepolitiske Forum.
SU/MED-aftalen fra 2005 pålægger arbejdspladsernes SU- og MED-udvalg at fastlægge retningslinjer for arbejdspladsens samlede indsats mod arbejdsbetinget stress. I den nye vejledning for udvalgene hjælp til at sætte en præcis finger på de ømme punkter i netop deres organisation og tage initiativer mod stress.
Pjecen kan downloades på www.personaleweb.dk