“At rejse er at leve”, skrev H.C. Andersen, og der er nok ingen tvivl om, at han i mødet med nye mennesker og fremmede kulturer kom hjem med ny energi og inspiration til nye eventyr.
Annonce:
For et år siden fik vi på den skole, hvor jeg arbejder ny ledelse. Skoleleder Betina Duedal introducerede hurtigt skolens pædagogiske personale for sine erfaringer med projekter gennem eTwinning og Erasmus+. Betina ønskede, at skolen skulle blive en eTwinning-skole, og at vi allerede fra næste skoleår skulle sende interesserede undervisere på Job Shadowings i udlandet.
På skolen fik vi besøg af ambassadør Lene Møller Yang, som fortalte om de muligheder vi har gennem eTwinning. Lene er en af de ca. 20 danske ambassadører, som kan hjælpe nye lærere og pædagoger i gang med eTwinning.
ETwinning er en gratis platform og en del af EU's uddannelsesprogram Erasmus+, som i Danmark koordineres af Styrelsen for It og Læring i Børne- og Undervisningsministeriet. Platformen giver pædagogiske medarbejdere og skoleledere et sikkert netværk, som understøtter mulighed for at samarbejde og skabe fællesskaber i spændende internetbaserede faglige projekter på tværs af 44 lande i Europa. Projekter som har fokus på at styrke elevernes teknologiforståelse, digitale dannelse, sprog og kultur.
Over 200.000 skoler og 1 million lærere i Europa har allerede registreret sig på platformen.
Annonce:
Meget hurtigere end forventet fik jeg mulighed for at søge et seminar i Malta og kunne sidst i april flyve til Malta på et 3 dages seminar sammen med 4 andre lærere fra Danmark og Claus Berg, som er chefkonsulent i Børne- og Undervisningsministeriet. På Malta mødtes vi med 75 undervisere fra 15 forskellige nationaliteter. Seminaret bestod både af oplæg af dygtige foredragsholdere, workshops og erfaringsudveksling med fokus på brug af teknologi i undervisningen.
Målet var at finde et projekt og samarbejdspartnere på tværs af landene. Inden det fysiske møde havde vi inden afrejsen et online møde samt lavet en padlet, hvor kursisterne havde præsenteret sig. Med denne forhåndsviden var det lettere at finde lærere, som underviste elever i samme aldersgruppe, og hurtigt havde alle 80 kursister fundet sammen i grupper og kunne begynde planlægningen af et fælles projekt.
Fakta
Jeg er uddannet skolebibliotekar og dansklærer og har også en diplomuddannelse i vejledning med it og medier.
Jeg har været lærer siden 1988 og er lige nu dansklærer i en 5. klasse med 28 skønne elever på Frisholm Skole i Silkeborg Kommune.
Jeg er medlem af bestyrelsen for PLCF lokalkreds Midtjylland
Denne tur var min første oplevelse med eTwinning.
Seminariet og rejsen blev betalt gennem eTwinning.
Egen skole dækkede andre udgifter som kørsel og parkering
https://etwinning.dk/ lille dansk hjemmeside, der supplerer den store europæiske portal. Find masser af inspiration, inkl. løbende eventtilbud.
facebook.com/etwinning.dk Følg eTwinningDK og vær først opdateret. Del gerne videre til skolens PLC’s brugere.
Jeg er nu hjemme igen med et spændende projekt i samarbejde med Laura fra Malta, Louise fra Køge, Luis fra Portugal og Peter fra Irland. Vi underviser alle sammen elever på mellemtrinnet og har kastet os over et projekt med drager. Vi vil konstruere forskellige drager, undersøge de bedste vejrforhold, lave logoer, lave 3D print, afholde dragefestival, hvor vi med micro:bit kan måle hastighed og med drone filme dragerne i luften. Desuden vil vi også skrive et eventyr om en lille højdeskræk drage, som rejser rundt til de fire lande. Vores elever skal mødes online og udveksle viden, billeder og videoer.
Om jeg glæder mig? Jeg kan næsten ikke vente til at jeg sammen med både mine kolleger på skolen og mine nye samarbejdspartnere i udlandet drager ud på et spændende eventyr til gavn for vores elever.