Undervisningsordfører for Dansk Folkeparti, Alex Ahrendtsen, har taget folkeskolen.dk's kandidatprøve - og du kan selv tage testen og se, om du er enig med ham.
Dansk Folkeparti: Inklusionsproblem er ikke løst godt nok
Hvad får man som lærer, hvis man stemmer på Dansk Folkeparti? Det har folkeskolen.dk spurgt undervisningsordfører Alex Ahrendtsen om.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Det fremgår af folkeskolen.dk's kandidatprøve, at Dansk Folkepartis undervisningsordfører Alex Ahrendtsen mener, de nationale test er det bedste grundlag for at følge med i folkeskolens udvikling og succes og at lektiehjælpen skal varetages af faglærere i de pågældende fag. Partiet mener også, at inklusionspengene skal følge eleven - og står det til Dansk Folkeparti, er der nogle helt klare indsatsområder, hvis de får mandater nok til at bestemme efter valget:
"Vi synes ikke, at inklusionsproblemet er løst godt nok, og det er vigtigt for os, at pengene følger eleven hele vejen. Det kan være, at pengene skal øremærkes for at sikre det", siger Alex Ahrendtsen.
Derudover mener Dansk Folkeparti, at fokus skal øges på at efteruddanne lærerne, så der er kompetencedækning i alle fag, at der skal ro, regler og rammer i klasserne, og så mener de at det er vigtigt, at skolelederne i højere grad er pædagogiske ledere frem for administrative ledere, som de er nu.
"Det er vigtigt, at skolelederne er ude i klasselokalerne og har føling med både lærere og elever. Og så er det vigtigt, at lærerne får genskabt deres myndighed og autoritet gennem respektfuld dialog og samarbejde", mener Alex Ahrendtsen.
Folkeskolens kandidatprøve: Hvilken kandidat er du mest enig med?
Sympati for lærerne Det sidste udsagn i folkeskolen.dk's kandidatprøve lyder: "Af hensyn til det faglige niveau i folkeskolen, bør der være et loft over, hvor mange undervisningstimer, en lærer kan pålægges" - og her har Alex Ahrendtsen svaret "hverken-eller".
"Det har jeg gjort, fordi vi i Dansk Folkeparti ikke vil blande overenskomst og reform. Jeg har stor sympati for lærerne, men arbejdstid er noget, arbejdsmarkedets parter skal forhandle - det skal vi politikere ikke blande os i. Når det er sagt, så skal der være nok forberedelsestid, og det er derfor, at vi opfordrer til lokalaftaler", siger undervisningsordføreren.
Regeringsindgrebet under lockouten i maj 2013 brød med den danske model, og det forsikrer Alex Ahrendtsen aldrig vil ske under en koalition, hvor Dansk Folkeparti er med.
Dansk Folkeparti støtter indgreb med "grædende fingre"
Reformdrømme I Politiken i går har Alex Ahrendtsen - med passende præcision - skrevet en kronik om fremtidens uddannelser, hvis det altså står til ham og hans partifæller. Dansk Folkeparti vil gå efter en mere omsiggribende reformering af uddannelsessektoren.
"Vi vil for det første samle undervisnings-og uddannelsesministeriet i et enkelt uddannelsesministerium, for det andet nedsætte et hurtigtarbejdende reformudvalg med repræsentanter fra uddannelsessektoren, arbejdsgiverne og fagforeningerne, for det tredje gøre erhvervs-og professionsuddannelser til kernen i uddannelsessystemet, for det fjerde reformere taxametersystemet, det vil sige finansieringen af uddannelserne, og for det femte sørge for, at der kun gives statslige midler til uddannelser, der foregår på dansk", skriver han i Politiken.
Reformdrømmene kommer sig af, at de hos Dansk Folkeparti mener, at der er "manglende koordinering og ringe mulighed for langsigtet strategi" på den måde de to ministerier er delt op på nu, siger Alex Ahrendtsen. Det vil dog ikke få konsekvenser for folkeskolereformen, da de er en del af forligskredsen, oplyser han.
Dansk Folkeparti peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, men Venstre vil have nulvækst i den offentlige sektor mod 2020 - og dette vil ifølge en undersøgelse foretaget af Danmarks Statistik for Finansministeriet betyde 2000 færre lærerstillinger de næste fem år. Dansk Folkeparti selv går på valg med vækstrate på 0,8 %, og mener godt, at Lars Løkke Rasmussen kan overtales til at skifte mening.
"Jeg er sikker på, at et stærkt Dansk Folkeparti kan overbevise Lars Løkke Rasmussen om, at vi skal have en vækst på 0,8 % i den offentlige sektor, hvis ikke han får 40 mandater eller mere", lyder det selvsikkert fra Alex Ahrendtsen.
S: Lærerne skal have ro til at implementere reformen
Hvem skal have din stemme? Tag kandidatprøven på folkeskolen.dk og find ud af, hvem du er mest enig med her:
folkeskolen.dk/kandidatprove