Anmeldelse
Sebastian og skrivemaskinen
Sebastian og skrivemaskinen
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Spørge Jørgen fik klø og kom i seng, fordi han spurgte for meget. Der sker heldigvis ikke mere, for nu opfordres børn i 10-12-års-alderen til at stille spørgsmål, filosofere, skrive rim og digte fabler. Bogens rammefortælling handler om Sebastian, der har en skrivemaskine. Han besøger en rigtig sød og livserfaren tante, der opøver ham i kunsten at filosofere. Det er livets store og små spørgsmål i børnehøjde. Og da jeg er kæmpestor Jostein Gaarder-fan, glæder det mig meget, at der er kommet denne bog. Jeg elsker filosofiske børnebøger, hvor det fiktive og det faktuelle blandes.
Det er en bog, der kan læses på egen hånd af den unge læser, men måske egner den sig allerbedst til oplæsning, da det er skønt at stoppe op og samtale om bogens indhold. Der følger en cd med, hvor Bossy Bo rapper en masse spørgsmål som for eksempel: "Hvad er en kæreste? Og hvad er en ven?" Jeg ved ikke rigtig, om rap og filosofi klæder hinanden så godt. Nå, måske er jeg bare en gammel tusse? Jeg synes, at ro og fordybelse hænger sammen, og så virker det lidt for popsmart at bruge rap. Det er jo udtryk, og filosofi er indtryk.
Til gengæld faldt jeg fuldstændig for den medfølgende hjemmeside: www.metafysiskinstitut.dk med en masse seje filosofiske link, som både lærer og elever kan bruge mange og lange stunder på.
Når man klikker sig ind på alle de forskellige link, tror jeg ikke, at der er ret mange børn, unge, voksne og ældre, der vil synes, at filosofi er kedelig. Skynd jer ind på det metafysiske institut og glæd jer over livets mangfoldighed.