Anmeldelse
Drageløberen
Drageløberen
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Khaled Hosseinis barske bestseller "Drageløberen" blev filmatiseret i 2007. Nu har historien om Amir og Hassan forgrenet sig yderligere - i en graphic novel-version. Med den tilbydes de unge læsere en fantastisk tekst- og billedoplevelse, hvor tungen skal holdes lige i munden. Men så er der også åndelig føde at hente.
Fakta:
Titel: Drageløberen
Forfatter: Khaled Hosseini
Oversætter: Marie Louise Valeur Jaques
Illustrator: Fabio Celoni, Mirka Andolfo
ISBN: 9788763821940
Pris: 199,95 kroner
Sider: 136 sider
Type: Bog
Forlag: Cicero
Amir og Hassan er bedste venner, selvom den ene er overklassedreng og den anden hans loyale tjener. Bedst har de det, når de kæmper mod Kabuls andre drenge i de legendariske dragekonkurrencer. Men en vinterdag går det galt. Amir svigter Hassan, da han har allermest brug for ham, og skyldfølelsen tvinger Amir til at vende vennen ryggen.
Mange år senere kaldes Amir tilbage til Afghanistan fra det USA, hvor han er flygtet til med sin far. Her får han tildelt en livsfarlig mission, der kan skrive slutningen på hans venskab med Hassan om. Tematisk bliver "Drageløberen" hermed en undersøgelse af skyldfølelsens, skammens og tilgivelsens dna.
Bogen vil være en udfordring for en del unge. Der er meget at holde styr på: Et afghansk tidsbillede af 1970'erne, fremmedartede værdier og æresbegreber, en komposition med mange spring i tid og grænseoverskridende handlingselementer. Men historien har også i denne version noget på hjerte, og derfor fortjener den både plads på hylderne og formidling til rette vedkommende.
Det kunne for eksempel være til dansklæreren, der skal træffe afgørelse om værklæsningen i 8. og 9. klasse. Bogen her vil være et glimrende bud på et alternativt værk, der vil få et ungt fortolkningsfællesskab op af stolene.