Vi læser for livet sætter fokus på faglig læsning.
Millionindsprøjtning til "Vi læser for livet"
Hver tredje skole er berørt af Danmarks Lærerforenings læseprojekt "Vi læser for livet", det har været hårdt ved budgettet for kampagnen, derfor er Lærerstandens Brandforsikring gået ind med et tilskud på 2,5 millioner kroner.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Der har landet over været stor interesse for DLFs læsekampagne, "Vi læser for livet". Hver tredje skole har bidt på krogen og fået søgt om ekspertstøtte i form af to timers oplæg og seks timers konsulentstøtte.
Men den store succes koster masser af konsulenttimer, og det er ikke gratis. Budgettet har haft brug for økonomisk opbakning. Den støtte kommer nu fra Lærerstandens Brandforsikring, der er gået ind med 2.565.200 kroner til den nationale kampagne.
"Vi er glade for at få mulighed for at være del af 'Vi læser for livet'. Vi støtter læseprojektet, fordi det sigter mod at skabe pædagogisk udvikling med et fremtidsorienteret perspektiv, der gavner undervisningsområdet", siger Jørn Anker-Svendsen, administrerende direktør for Lærerstandens Brandforsikring.
Falder på et tørt sted
Anders Bondo Christensen er glad for forsikringsselskabets økonomiske rygstød til "Vi læser for livet"
"Vi er meget taknemmelige for den økonomiske støtte. Og pengene falder på et tørt sted. Modtagelsen af kampagnen 'Vi læser for livet' på skoler og i kommuner over hele landet har været helt overvældende. Der var faktisk fare for, at vi ville få svært ved at indfri alle ønskerne om at 'låne' en læseekspert til alle skoler. Det kan vi sikre nu," siger Anders Bondo Christensen.
Hvis skolerne har valgt at låne en ekspert, er de forpligtede til at begynde eller fortsætte et konkret projekt om faglig læsning og skrivning.
Håber på andre aktører
Det er Nationalt Videncenter for Læsning, som står for gennemførelsen af "Lån en ekspert"-tilbuddet, der giver skolerne et oplæg á to timers varighed efterfulgt af seks timers konsulentstøtte.
"Vi har fra dag et af udtrykt håb om, at politikere og andre ville bakke projektet op. Støtten fra Lærerstandens Brandforsikring gør, at 'Vi læser for livet' for alvor kommer til at rykke på elevernes læsekompetencer. Jeg håber, at der også vil komme opbakning fra andre aktører, så det her bliver begyndelsen til en folkebevægelse for bedre læsning", siger Anders Bondo Christensen.
I "Vi læser for livet"-projektet er der udover ekspertstøtte valgt fem skoler ud til eksemplariske forløb, hvor der som udgangspunkt ydes 16 timers undervisning/kursus for lærerne i faglig læsning og skrivning og ti timers konsulentydelse i perioden.