Et 3-timers inspirationsforløb skal nu hjælpe lærerne i Jammerbugt Kommune til at optimere forholdet mellem bevægelse og almindelig faglig undervisning.
Jammerbugts lærere inspireres til faglig bevægelse
Som den første kommune i landet, har Jammerbugt valgt at investere i, at kommunens skoler får besøg af DGI-konsulenter, der skal inspirere lærerne til at tænke reformens krav om 45 minutters daglig bevægelse ind i en faglig sammenhæng.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Når den nye folkeskolereform træder i kraft efter sommerferien, står mange skoler over for en udfordring i form af at skulle integrere 45 minutters bevægelse i elevernes dagligdag.
Et 3-timers inspirationsforløb afholdt af DGI-konsulenter i idræt skal nu hjælpe lærerne i Jammerbugt Kommune til at optimere forholdet mellem bevægelse og almindelig faglig undervisning. Her får lærere og pædagoger på egen krop prøvet for eksempel hente-diktat eller stjerneløb.
"Vi håber, vi med dette samarbejde har været med til at inspirere skolerne til at leve op til den forpligtelse, der i den nye skolereform hedder, at børn og unge skal være aktive hver dag i skolen", udtaler Pernille Hovaldt, pædagogisk konsulent i Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.
Stor efterspørgsel
DGI oplever over hele landet rigtig stor interesse fra folkeskoler, der gerne vil have konkrete fif til, hvordan de får mere idræt og bevægelse ind i den almindelige undervisning, for eksempel i dansk, matematik og natur/teknik.
Gennem det sidste halve år har DGI således gennemført 54 inspirationskurser på forskellige skoler.
Idrætskonsulent: Faglig bevægelse kræver nytænkning
Claus Højen er projektkoordinator i DGI Nordjylland, og han har stået for inspirationsforløbene i Jammerbugt Kommune sammen med DGI's børne- og ungekonsulent Max Rasmussen.
"Vi har samlet personalet på skolerne, hvor vi har haft fokus på at implementere og lære bevægelser. Det har givet personalegruppen en grundlæggende og fælles forståelse for, hvordan de kan integrere bevægelse i de forskellige fag og hele skoledagen", siger Claus Højen.
Skoleleder: Vi er blevet inspireret
Fjerritslev Skole er en af de skoler i Jammerbugt Kommune, der har haft besøg af DGI-konsulenterne, og skoleleder Elo Nielsen mener, det har været en succes.
"Hele personalet har taget godt i mod de nye input. Vi blev inspireret til at dyrke idræt og motion og bevæge os på nye måder. Det har været en rigtig god inspiration", siger han.
Elo Nielsen kan dog stadig ikke sige, hvordan skolen fra det nye skoleår helt konkret vil arbejde med den ekstra bevægelse.
"Den nye skole er stadig i planlægningsfasen, så det er lidt tidligt at sige, hvordan det kommer til at påvirke hverdagen. Vi har dog fået en stor idebank med os efter besøget", siger han.