Skoleledelse

BillundSkolen

Efter forældreklage og stor personale­­udskiftning: 
Skoleleder hjemsendt

Medarbejderne lige under skolelederen på BillundSkolen er alle blevet udskiftet to gange på et år, påpeger 249 forældre i et brev til kommunen, som nu har taget det skridt at hjemsende skolelederen.  

Offentliggjort Sidst opdateret

Opdateret kl. 15:30 med kommentar fra formanden for Billund Lærerkreds, red.

Skolechef i Billund Kommune Stefan Helming Kelstrup er i dag tiltrådt midlertidigt som skoleleder på folkeskolen BillundSkolen, og skolelederen er hjemsendt. 

I en pressemeddelelse fortæller Stefan Kelstrup, at skolens viceleder har opsagt sin stilling, og kommunen har modtaget et åbent brev fra 249 forældre på skolen, som er bekymrede både for deres børns trivsel og over personaleudskiftningen på skolen.

”Vi tager sagen meget alvorligt. For vi har igennem længere tid arbejdet med trivselstiltag på skolen, hvor der også har været tilkoblet en ekstern erhvervspsykolog for at afdække dynamikken i kulturen, ligesom vi har holdt møder med de faglige organisationer. For at skabe ro omkring skolens situation overtager jeg midlertidigt rollen som skolens leder", siger Stefan Kelstrup i pressemeddelelsen.

I det åbne brev, som kan læses på mediet BillundOnline, beskriver 249 forældre på BillundSkolen situationen med bl.a. disse ord:

"Det seneste år er det poppet op med beskeder på Aulas opslagstavle, såsom 'Ny viceskoleleder', 'Orientering' – afdelingslederen har med udgangen af januar søgt nye udfordringer…, 'Orientering om pension', 'Info om ændringer i skemaer' – hvor der nedenunder var skrevet følgende, 'i forbindelse med ansættelser og rokeringer i personale, medfører en smule ændringer i skemaerne for jeres børn…'"

De fortæller, at alle poster lige under skolelederen har haft udskiftninger to gange på et år. 

"26 lærere, 5 skolesekretærer og 6 i ledelsen – altså 37 ansatte ud af 90 på 3 år. Selvfølgelig har vi forståelse for, at der sker en naturlig udskiftning blandt personalet med opsigelser, folk der går på pension og nogen går, under lykkelige omstændigheder, på barsel, men når over 1/3 søger nye veje eller vælger arbejdsløsheden til, så undres man og bliver bekymret for, hvilke rammer det er vi sender vores børn i hver dag", skriver forældrene.

Lærerkreds: Godt der bliver taget hånd om det

Formand for Billund Lærerkreds Lone Hagelskjær bekræfter, at der gennem længere tid er blevet arbejdet med trivslen på skolen, bl.a. i dialog med lærerkredsen.

"Vi er glade for, at der nu bliver taget hånd om det", siger hun og bekræfter, at der har været stor udskiftning blandt personalet.