16 steder udvalgt til børnekulturforsøg
16 steder i Danmark, både skoler og kommuner, er udvalgt til at bygge bro mellem livet i skolen og det lokale kulturliv, som det leves i foreninger, teatret, museer, musiksteder, kirker og biblioteker. Projektet kaldes Den kulturorienterende Skole, og Kulturrådet for Børn har sat syv millioner kroner af til det over to år.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Der er en stigende forståelse blandt kommunalpolitikerne for, at man ikke kan leve af nye pc'er alene. Der skal også kultur til", lyder det fra børne- og kulturdirektør Bjarne Pedersen, der er medlem af Kulturrådet for Børn.
Det er meningen, at forsøgene skal betyde, at børnene møder musikere, kunstmalere, arkitekter, skuespillere og digtere, at de selv får mulighed for at udfolde sig kunsterisk.
Kulturrådet stiller en konsulent til rådighed, som skal rådgive skoler og foreninger, og der bliver kurser, seminarer og erfaringsudveksling på nettet.
De 16 udvalgte skoler og kommuner er:
Ballerup Kommune - Grantofteskolen, Farum Kommune, Fjerritslev Kommune - Fjerritslev Skole, Græsted-Gilleleje Kommune, Haderslev Kommune, Hanstholm Kommune - Tømmerby-Lild Skole, Herning Kommune - Holtbjergskolen, Horsens Kommune - Langmarkskolen, Søndermarkskolen og Vestbyskole, Juelsminde Kommune, Midtdjurs Kommune, Morsø Kommune - Dueholmsskolen, Odense Kommune - distriktsudvalget i Dalum, Odense Kommune - Åløkkeskolen, Rosenholm Kommune, Rødovre Kommune - Valhøj Skole, Vinderup Kommune - Mogenstrup Skole.