Danskerne skal mærke, at der er kommet en ny regering, som har velfærdsområdet som vores hovedprioritet, lover Nicolai Wammen før forhandlingerne om kommunernes, herunder folkeskolens, økonomi.

Nu går kampen i gang for penge til de fattigste kommuner

Sidste år brød forhandlingerne om en udligningsreform sammen. Og i år er forhandlingerne om kommunernes økonomi forsinket af valget, men i morgen forsøger KL igen at få en reform på bordet, som kan hjælpe de kommuner, som er mest pressede økonomisk.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Min besked til de lærere, som føler sig presset af, at skolevæsenet er økonomisk udfordret, er: I skal skal kæmpe for og appellere til de landspolitikere, der vil lave en substantiel reform af udligningssystemet. Så kommuner som Assens får tilført de penge, vi har krav på og behov for. Jeg må understrege, at vi bruger ikke for få penge på skolerne i Assens, fordi vi har brugt mange penge på andre områder".

Fynsk undersøgelse: Lærere bombarderes med ekstra opgaver

Sådan sagde borgmester i Assens Kommune på Fyn Søren Steen Andersen (V), da kommunens lærerkreds i foråret påviste, at lærerne bliver bombarderet med ekstra opgaver i form af fx vikartimer og overvågning af naboklasser oven i deres egen undervisning. 

Og en udligningsreform er da også noget af det, der står øverst på KL's huskeliste, når de forsinkede økonomiforhandlinger går i gang hos finansminister, tidligere S-borgmester i Aarhus Nicolai Wammen i morgen eftermiddag. 

Udover udligningsreformen har den nuværende Aarhus-borgmester, KL-formand Jacob Bundsgaard (S) disse temaer med til forhandlingerne: flere ældre med behov for pleje og omsorg, flere børn, flere med fysiske, psykiske eller sociale problematikker - alt sammen noget, der gør, at kommunerne vil have løftet rammen for, hvad de kan bruge på service. Dertil kommer nedslidte skoler og hullede veje, der kræver, at anlægsrammen løftes. 

København og Aarhus forbereder sig på flere elever 

Og på forhånd lyder der positive meldinger fra Finansministeriet på Christiansborg Slotsplads:

"Danskerne skal mærke, at der er kommet en ny regering, som har velfærdsområdet som vores hovedprioritet. Med økonomiforhandlingerne med kommunerne og regionerne tager vi de første skridt i retningen af at styrke og passe på vores velfærd for både børn, unge, voksne og ældre", siger Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.