"Pengene er der jo, så det handler mere om viljen til at bruge dem”, lød Flemming Vinthers kommentar til, at Finansministeriet i dag har offentliggjort, at der er cirka to milliarder mere i det finanspolitiske råderum, end man foventede i august 2017.

OK-forhandler: ”Det ser noget dystert ud”’

Der skal ske gennembrud på kommunernes og regionernes områder i dag, hvis der skal være håb om en løsning på overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte. Det var budskabet fra flere forhandlere, før de gik ind i Forligsinstitutionen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Sidste deadline er 1. maj 

 

Med forligsmand Mette Christensens anden udskydelse har hun ikkelængere mulighed for at forlænge forhandlingerne efter 1. maj. Detvil sige, at det offentlige Danmark senest på ArbejdernesInternationale kampdag ved, om der er indgået en aftale, eller omde bliver sendt ud i en storkonflikt.

Løber tiden ud vil strejken træde i kraft søndag den 6. maj,mens lockouten vil ramme lørdag den 12. maj. Kalder forligsmandenfor sammenbrud inden da, vil både strejken og lockouten træde ikraft fem dage efter.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De statsansattes topforhandler Flemming Vinther blev hyldet, da han kort før klokken ti mødte op foran Forligsinstitutionen. Der var sat en kasse op, så han kunne tale til de mange fagforeningsmedlemmer, der er mødt op for at støtte forhandlerne.

"Det betyder sindssygt meget, jeg ved ikke, hvordan jeg skal takke jer", råbte han ud over den farverige skare.  

Også medierne var mødt talstærkt op efter, at forhandlerne på statens område i går aftes gik hjem og meldte, at der ikke var mere at forhandle om.

Forhandlere sendt hjem: Ingen løsning på statens område

"Det er kommunernes og regionernes borde, der skal køre i dag. På statens område er vi på de samme positioner som i går. Jeg har ikke fået nye udmeldinger. Der er tingene uforandrede", sagde Flemming Vinther.

Men han åbnede også op for, at hvis der kommer et gennembrud på kommunernes eller regionernes område, så kan det åbne nye muligheder for forhandlingerne på statens område.

"Jeg har ingen sarte følelser i forhold til, hvor gennembruddenne kommer, eller hvem, der får ketchuppen ud af flasken. Det vigtigste er, at vi får en aftale, som er til glæde og gavn for alle og en fælles løsning", sagde Flemming Vinther.

Skulder ved skulder: Faneborgen fortsætter på fjerde døgn

 

Innovationsminister Sophie Løhde, som er topforhandler for arbejdsgiverne på statens område, mener, at det, at alle er samlet i Forligsinstitutionen, giver mulighed for, at det kan lykkes at nå frem til en aftale.

"Men man kan også sige at vejret måske er meget symbolsk for situationen. Der er trukket grå skyer hen over Forligsinstitutionen, men nu skal vi ind og gøre noget, og så må vi se om vi kan få solen til at kigge frem igen på et tidspunkt", sagde hun til TV2.

Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard lagde også vægt på, at det ser svært ud.

"Det kommunale og regionale bord skal også have mulighed for at se, om de kan finde nogle løsninger. Men der er ingen tvivl om, at det ser noget dystert ud, især efter i går, hvor man var nødt til at konstatere, at man ikke kan komme videre på det statslige bord".